A gabonaféléket hozzávetőlegesen jól ismerjük, de azért még akadnak tévedések. Napjainkban, amikor számos élelmiszerallergia fordul elő, vagy más ilyen-olyan, különböző érzékenység, érdemes picit utánajárni, hogy mégis mit is fogyasztunk. Mivel a gabonafélék ősidők óta az emberiség fő táplálkozási elemei közé sorolható, olyan alapvető ételről beszélünk, mely megéri, hogy külön fejezetet nyisson róla, bármely élelmiszerrel foglalkozó […]
PACKETA NYÁRI SZÁLLTÁSI AKCIÓ MEGHOSZABTVA!!!! Kényelmesen és olcsón szeretnél hozzájutni a rendelésedhez? Azok, akik legalább 1200 Ft értékben vásárolnak, illetve a rendelés össztömege nem haladja meg a 4,5 kg-ot, a Packeta Hungary Kft szolgáltatását kínáljuk. Több száz átvevőhely, csomagautomata között lehet választani, akárcsak a megszokott csomagautomaták esetében. Ezen szolgáltatás MOST CSAK 699 FT Ehhez […]
Az egészséges és a sportos életmódot folytatók már ismerik és szeretik a különböző magvajakat. Rendszeresen fogyasztják a minőségi alapanyagokból, különféle olajos magvakból készült krémeket, hiszen nem csak ízletes, de tápanyagokban gazdag, egészséges eledel. Érdemes beilleszteni az étkezésünkbe, és rendszeresen fogyasztanunk! Most megmutatjuk a mi indokainkat, mi miért szeretjük őket?! A legelső és legfontosabb, mert finomak! […]
Éljenek az olajos magvak! Ezt talán már mindegyikőnk tudja. Valamilyen forrásból már eljutottunk oda, hogy tudjuk, ezek a kis ropogós rágcsák, nem csak hihetetlenül finomak, de tényleg szuperegészségesek is és a szervezetünket számtalan módon, oldalról támogatják. A legismertebbek közé tartozik hazánkban a dió, a mandula, a földimogyoró, törökmogyoró, kesudió… Pedig van még pár, amivel bizony […]
Előző cikkeinkben átvettük, miért hasznos a datolya, milyen hatással van a szervezetünkre. Megismertük az előnyeit, azt, hogy miben rejlik különlegessége, és hogy a datolya paszta és a datolya szirup mi mindenre és miért jó számunkra. Most picit közelebbről nézzük meg, receptötletekkel szemléltetve! A datolya felhasználása A datolyát számos ételhez, desszerthez használhatjuk. Itthon talán meglepő és […]
Borzasztóan finom, egyszerű, egészséges és friss édességet ajánlunk Nektek! Pillanatok alatt el tudjuk készíteni, még a konyhai antitalentumok is! 😉 Hozzávalók: 100 g mandula liszt 70 g kókuszliszt 1 csipet só 1 vanília rúd kikapart magja 10-12 ek almacukor (folyékony) 15 ek citromlé 1-2 ek olvadt kókuszolaj 1 csipet L-aszkorbinsav esetleg ízlés szerint pár csepp […]
Moringa: A Szuperélelmiszer, Amely Megváltoztathatja Az Életünket A modern táplálkozásban egyre nagyobb szerepet kapnak a szuperélelmiszerek, amelyek közül az egyik legkiemelkedőbb a moringa. Ez a csodálatos növény, amelyet gyakran “csodafának” is neveznek, számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a moringa jótékony hatásait, tápanyagprofilját, és megosztunk néhány személyes véleményt róla. Mi az a Moringa? […]
Moringa vásárlási útmutató: Miért érdemes kipróbálni? A moringa, más néven “csodafa”, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a táplálkozási és egészségügyi közösségekben. Ez a rendkívüli növény tele van tápanyagokkal, és számos jótékony hatása miatt sokan választják étrendjük kiegészítésére. De hogyan válasszuk ki a legjobb moringát, és mit érdemes tudni a vásárlás előtt? Íme néhány hasznos […]
Folytatjuk tovább a keleti csemegék, ételek sorát, s megmutatjuk az egyik nagy kedvencünket. Laktató, fehérjedús, fűszeres, ropogós, még sem terheli a gyomrot. Vagyis egyszerűen isteni! Ez pedig nem más, mint a falafel, még pedig, ahogy mi készítjük. Az előkészítése több időt vesz igénybe, mint maga az elkészítése. Megéri a beletett munka, mert minden esetben hatalmas […]
Az aszalt vörösáfonya egészségügyi előnyei Az aszalt vörösáfonya nemcsak ízletes csemege, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Ezt a kis bogyós gyümölcsöt gyakran használják snackként, salátákban, desszertekben vagy akár smoothie-kban is. Nézzük meg, miért érdemes beépíteni az étrendünkbe! 1. Antioxidáns forrás A vörösáfonya rendkívül gazdag antioxidánsokban, különösen flavonoidokban, amelyek segíthetnek a szabad gyökök semlegesítésében. Ezek […]