Kréker azaz sós, lenmagos keksz

Bizonyára sokunkkal esik meg, hogy egy hétvégén, esti filmezésnél, családi társasozás, de akár munka vagy tanulás közben megkívánunk valami ropogtatnivalót. Persze abból is a házi az igazi, főleg, ha még egészséges is.

Lehetőleg mind arra vágyunk, hogy viszonylag kevés hozzávalót igényeljen a recept, és a lehető leghamarabb elkészüljünk azzal, és igazi ropogós kis falatokat kapjunk.

Most a sós ízek kedvelőit lepjük meg egy egyszerű, egészséges, gluténmentes krékerrel, melyet az alap keveréken túl, feldobhatunk még rozmaringgal, sajttal vagy különféle magvakkal.

Hozzávalók:

  • 200 g mandula liszt
  • 1 tk himalája só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 nagyobb tojás
  • egy kis marék lenmag,vagy 1 ek őrölt zsirtalanított lenmag
  • ízlés szerint reszelt sajt, rozmazing, szezám, stb

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A mandula liszthez keverjük hozzá a sót (ízlés szerint rozmaringot, sajtot, szezámot), a lenmagot.

A tojást és az olívaolajat habverővel alaposan dolgozzuk össze, majd öntsük a sós, lenmagos mandula liszthez. Gyúrjuk össze a tésztánkat és hagyjuk picit pihenni hűvös helyen (de nem hűtőben).

A tésztából kis cipót formázzunk, nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra. Szaggassunk ki kerek formákat, vagy késsel, pizzavágóval vágjuk fel kisebb négyzetekre.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 12-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni 20-30 percet.

Jó étvágyat!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!