Lenmag 500g
568 Ft 1136Ft/kg
A lenmag magas rosttartalommal bír, támogatja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintet. Fogyasztható müzliben, joghurtban, adható szószokhoz, salátákhoz, levesekhez, kiválóan használható pékáruk sütésénél.
17 készleten
Származási hely: UkrajnaA lenmagot évezredek óta fogyasztja az emberiség. A len kicsi, sötétbarna- vagy aranybarna színű mag, mely a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak. Nagyon magas a rosttartalma. Támogatja az emésztést és a szívműködést, csökkenti a koleszterin szintet.
A lenmag biztosítja az omega-3-bevitelt, őrölve pedig sűrű, ragacsos állagának köszönhetően kiváltható vele a tojás használata, fogyasztása.
A lenmag nem csak az emésztésnek tesz jót, hanem széppé teheti a bőrt, csökkentheti az édesség utáni vágyat, összhangba hozhatja a hormonrendszert, segítheti a fogyókúrát.
Lignánt is tartalmaz, ami egy szelíd hatású fitoösztrogén. (Hétszer többet tartalmaz, mint például a lenmag). A lignánok akadályozzák az ösztrogénfüggő daganatok kialakulását, csökkentik a menstruációs panaszokat, menupauza tüneteit, gyulladásokat, fájdalmakat. De a férfiakra is csak pozitívan hat, csökkenti a prosztata daganat kialakulásának esélyét.
A lenmagfogyasztás csökkenti a vércukrot és a vér inzulintartalmát, és növeli a sejtek inzulinérzékenységét.
A lenmag kiváló forrása a következőknek:
- B1 vitamin – A B1 vitamin vagy tiamin igazi agyserkentő, kedvezően hat az idegrendszerre, fokozza a vérkeringést, segíti a vérképződést,szénhidrát-anyagcserét és a savtermelést.
- Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
- Magnézium– segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Szelén – segít a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, antioxidáns és antivirális hatású. Támogatja a pajzsmirigy megfelelő működését, segít a hormonális egyensúly megtartásában, illetve a meddőség kezelésében.
Összetevők:
lenmag
Tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* 50 g-ban |
Energiaérték |
2096 kJ / 499 kcal |
1048 kJ / 250 kcal |
12% |
Zsír – Telített zsírsav |
31g 2,36 g |
15,5 g 1,18 g |
22% 6% |
Szénhidrát – Cukor |
17 g 0,3 g |
8,5 g 0,15 g |
2% <1% |
Rost |
18 g |
9 g |
– |
Fehérje |
28,9 g |
14,5 g |
29% |
Só** |
0,2 g |
0,1 g |
2% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* 100 g-ban |
Magnézium |
291 mg |
146 mg |
78% |
Vas |
17 mg |
8,5 mg |
121% |
Cink |
7,8 mg |
3,9 mg |
78% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Ukrajna |
Kapcsolódó termékek
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak