A friss, házi pékáru szerintünk az egyik legjobb dolog a világon. A lakást megtölti a finom illat, a meleg, puha, magvas – olívás kifli pedig tökéletes egy bágyadt reggelen. Természetesen megspékelve valamilyen finom krémmel, hozzá sok zöldség, 100%-os gyümölcslé… (és persze kávé!) Nos nem is olyan nehéz elkészíteni ezt az omlós kiflit. Mutatjuk, hogyan! Hozzávalók: […]
Előző cikkünkben már nekiláttunk kivesézni, miért is értékes táplálék a datolya, milyen hatása van a szervezetre. Azonban, akinek nincs kedve átolvasni, annak röviden átvesszük a legismertebb jellemzőit. Illetve bemutatjuk a datolya két termékét, a datolya szirupot és a datolya pasztát. Mire jó a datolya? Ahogy azt korábban írtuk, ez a különleges, édes gyümölcs igen értékes […]
PACKETA ÉS A HEAVENUTS MÁR EGY ÉVE EGYÜTT DOLGOZIK! Kényelmesen és olcsón szeretnél hozzájutni a rendelésedhez? Azok, akik legalább 1200 Ft értékben vásárolnak, illetve a rendelés össztömege nem haladja meg a 14,5 kg-ot, a Packeta Hungary Kft szolgáltatását kínáljuk. Több száz átvevőhely, csomagautomata között lehet választani, akárcsak a megszokott csomagautomaták esetében. Ezen szolgáltatás MOST CSAK […]
„A zsírok szerepe a táplálkozásunkban” című cikkünkben már összefoglaltuk miért is fontos az emberi szervezet számára, hogy megfelelő mennyiségű és főleg, megfelelő minőségű zsiradékkal lássuk el. Kezdve attól, hogy a vitaminok egy része (A-, D-, E- K-vitamin) zsírban oldódó, ezért elengedhetetlen hogy azt is fogyasszunk; egészen odáig, hogy a helyesen kiválasztott zsiradék határozottan pozitívan hat […]
Előző cikkünkben a gabonafélékről ejtettünk szót, röviden megismertük magát azokat, és szerepüket a táplálkozásunkban. Ahogy azt írtuk, a rizsek alkotják a cereáliák egyik legnagyobb és persze legismertebb csoportját. Az egyes fejlődő országokban az étrend alapját adják az egyes rizsfélék, ugyanakkor egy fejlett országban már sokkal többféle érhető el és változatosan alkalmazható a gasztronómiai kalandozásaink során. […]
Itt a Húsvét, mindenki szívesen enne/készítene fonott kalácsot. Na de olyat, ami bizony belefér a diétánkba (étrendünkbe). Létezik? Még szép! Egy gyönyörű, nagy, ízletes, puha kalács recept, melyet pont el tudunk készíteni az ünnep hétvégéjén és hétfőre már egy foszlós, mennyei péksütit majszolhatunk, ami még az alakunkhoz is kíméletes! Vigyázat, gyorsan fogy! Hozzávalók: 500 g […]
Borzasztóan finom, egyszerű, egészséges és friss édességet ajánlunk Nektek! Pillanatok alatt el tudjuk készíteni, még a konyhai antitalentumok is! 😉 Hozzávalók: 100 g mandula liszt 70 g kókuszliszt 1 csipet só 1 vanília rúd kikapart magja 10-12 ek almacukor (folyékony) 15 ek citromlé 1-2 ek olvadt kókuszolaj 1 csipet L-aszkorbinsav esetleg ízlés szerint pár csepp […]
A quinoa méltán vált mára az egyik legnépszerűbb köretté az egészségtudatosan táplálkozók körében. Sőt, egyre többen fedezik fel, hogy mennyire sokoldalú, milyen sokféleképp használható, mennyire ízletes. Így az, hogy egészséges és a quinoa mire jó, és rengeteg jótékony tulajdonsággal bír, már csak hab a tortán. A quinoa áldásos hatásairól már írtunk korábban, így most az […]
Ahogy az előző bejegyzésben írtam, van egy könnyű és mennyei macaron finomított kristály- és porcukrot! A macaron egy igazán különleges francia édesség, mely valójában Velencéből származik eredetileg, de bizony Franciországban vált híressé és ismertté. A utóbbi évtizedben óriási népszerűségre tett szert. Egyes cukrászdák már kifejezetten csak macaront árulnak, a szivárvány minden színében, és az elképzelhető […]
Egy korábbi bejegyzésben már olvashattok róla, hányféle alternatíva létezik, ha a hagyományos fehér, búzalisztet szeretnénk elkerülni. Nem, nem a sima teljes kiőrlésű lisztre gondolok. Bőven találunk megoldást arra, hogy elkerüljük a fehér liszt okozta kellemetlen panaszokat, és egészségesebb módon süssünk, főzzünk. Nem hiszed? Nézz csak hányféle lisztünk van! 🙂 Bevallom, nekem az egyik kedvencem a mandulaliszt. […]