Magvas, olívás kifli

A friss, házi pékáru szerintünk az egyik legjobb dolog a világon. A lakást megtölti a finom illat, a meleg, puha, magvas – olívás kifli pedig tökéletes egy bágyadt reggelen. Természetesen megspékelve valamilyen finom krémmel, hozzá sok zöldség, 100%-os gyümölcslé… (és persze kávé!)

Nos nem is olyan nehéz elkészíteni ezt az omlós kiflit. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók:

 

Az olívabogyó kivételével mindent alaposan összeturmixolok (lisztek helyett), majd az olívabogyót kanállal belekeverem.

15 percig pihentetem a tésztát. Hat egyenlő részre osztom, nedves kézzel kifliket/stanglit/rudakat formázok, majd megforgatom magkeverékben/szezámmagban (vagy megkenem tojással és megszórom).

Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben, sütőpapíron kb 15-20 perc alatt megsütöm (amíg szép aranybarna nem lesz).