Quinoa saláta – mennyei fogás a hétköznapokban

A quinoa egy nagyszerű alternatív köret, amiből számos egytál étel is készíthető. Mutatjuk a legújabb kedvencünket! Hozzávalók: 15 dkg quinoa 10 dkg feta sajt 1 db uborka 2-3 db paradicsom 1 db kaliforniai paprika 1 db lilahagyma 4 ek olívaolaj 2 ek citromlé 1-2 tk mustár 1,5 tk só bors petrezselyem, vagy bazsalikom levél Így […]

Máriatövis – a sokoldalú páncél

A máriatövis talán kevésbé ismert gyógynövény, mint a kamilla vagy a csalán, de érdemes megismernünk picit közelebbről. Sőt, elmondjuk, miért érdemes beilleszteni a fogyasztását étrendünkbe! A máriatövist, latin nevén Silybum marianum, szokták tejbogáncsnak is nevezni. Az elnevezés onnan fakad, hogy a növény leveleit, ha megtörik, tejszerű folyadék szivárog belőle. A máriatövist egy gyomnövény, melyet kb. 2000 éve […]

Gránátalma – a vitaminbomba

A gránátalma az egyik legcsodásabb ajándéka a természetnek. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban, és igazi kincs számos betegség esetén. Mindemellett zamatos gyümölcsleve ellenállhatatlan. De mégis mi minden rejlik ebben a már ókorban is ismert és szeretett gyümölcsben? Immunerősítés mesterfokon Talán a legismertebb és így legkevésbé meglepő, hogy a gránátalma kiváló immunerősítő. Roppant gazdag C- és K-vitaminban: 100 […]

Nasizni bűntudat nélkül?

Könnyű és gyors energiagolyó receptek, amiket akár a gyermekeinkkel is el tudunk készíteni! A cukros ételek felpörgetnek és energiát adnak, de nem mindegy, hogy a szervezetnek jótékony energialöketet adunk, vagy olyat, ami esetleg hamar visszaüt vagy túlpörget. Aki egy kicsit egészségtudatosabban táplálkozik, azoknak ajánljuk a nagyon finom, sokféleképpen variálható, természetes gyümölcscukrot, sok ásványi anyagot és […]

Ezek az ételek, italok és étrendkiegészítők erősítik az immunrendszert I.

Nem csak a jelenlegi helyzetben, hanem mindig fontos, hogy szervezetünket megfelelő tápanyagokkal lássuk el, immunrendszerünk pedig a megfelelő módon működjön. Ha nem csak finom, de egészséges ételeket, italokat és különböző táplálék-/étrendkiegészítőket viszünk étkezésünkbe, a betegségek ritkábban, kevésbé érhetnek el minket. Mivel tudjuk felturbózni egészségünket? A következőket ajánljuk! Cikkünk 1. része következik. Mindenekelőtt: víz!     […]

Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna, másnéven sütőszóda, kémia megnevezésén nátrium-hidrogén-karbonát számos csodás tulajdonsággal, lehetőséggel bír. Lássuk mi mindenre tudjuk használni konyhánkban és azon kívül is!   1. Sütéshez, főzéshez: A már ismert módon használhatjuk tésztáinkhoz, főzővízünkben, és számos területen. 2. Gyomorsav, puffadás Gyomorsavtúltengésre, vagy az ezáltal okozott puffadásra is hatásos, gyorsan semlesegíti a savakat. 1 pohár vízhez keverjünk […]