A legfinomabb darált diós, csokis muffin recept

A legfinomabb darált diós, csokis muffin elkészítése gyerekjáték. Mindössze néhány lépés és készen is van. Olvasd el a receptet!

Lassan mindannyiunk fejében a Szenteste, a karácsony jár, no meg a sok-sok finom étel, sütemény, amit az ünnepek alatt elfogyasztunk. Ha pedig az előzőekben említettük a darált mákot és darált diót, hozunk 1-1 receptet, amivel megörvendeztethetjük a családot és magunkat! A muffin az egyik legegyszerűbb desszert; pillanatok alatt össze lehet állítani a tésztáját és a […]

A darált dió felhasználása – három tipp

Darált dió felhasználása a konyhában: millió féle lehetőség, amiből most mutatunk hármat! Olvasd el!

Egy hét és itt van Szenteste. A legnépszerűbb, legkedveltebb karácsonyi sütemény, ami szinte minden háztartás asztalán megtalálható, az a bejgli. Arról, hogy a diós vagy a mákos a finomabb-e, örök csatározás megy a családtagok között, mindenki másra esküszik. Így a rutinos anyukák, nagymamák mindkettővel készülnek és persze az utolsó morzsáig mind elfogy. Ha pedig diós […]

Mák tárolása – így csináld, hogy sokáig friss maradjon!

Szinte minden termék esetében, amiről írunk felmerülő kérdés, hogy hogyan érdemes tárolni, így igyekszünk egy külön bejegyzésben válaszolni erre. A mákkal kapcsolatban legtöbbször a darált és az egész mák tárolása közti különbség a visszatérő kérdés. Nem egy nagy ördöngösség, kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy megromoljon. Darált mák tárolása Fontos tudni, hogy a darált mák rövidebb ideig […]

Mák hatása a szervezetre – ezért éri meg gyakran fogyasztani

Érintőlegesen, röviden már foglalkoztunk a mákkal. Egy korábbi, augusztusi cikkünkben írtunk néhány pozitív ismérvéről, de közelegve az ünnepi szezonhoz, amikor is kedvenc karácsonyi csemegéink, desszertjeink, süteményeink alapanyaga lesz, érdemes utánajárna alaposabban, hogy kellemes ízén kívül milyen értékekkel bír, hogyan hat az egészségünkre. A mák hatása a szervezetre több szempontból is megközelíthető, nézzünk utána részletesen! Ahogy […]

A goji bogyó hatása a szervezetre

A tél egyre inkább megmutatja dermesztő valóját; a szürke, rövid nappalok egyre hidegebbé válnak. Bár sok baktériumnak, vírusnak pont a hideg idő az ellenfele, mégis a hidegről a melegbe, a melegből a hidegbe közlekedés kikezdheti az immunrendszerünket. A körültekintő életmód során, a táplálkozásunkkal is igyekszünk minél több tápanyaggal, vitaminnal, ásványi anyaggal ellátni a szervezetünket. Ilyenkor […]

Gyors és egyszerű mazsolás kalács recept

Itt a hétvége, itt a december, itt a hideg, téli időjárás. Az ország egyes pontjain már havazás is volt, szóval menthetetlenül beköszöntött a kuckózós időszak. A lakást ilyenkor egyre többször lengi be süteményillat, az ünnepek pedig itt vannak a nyakunkon. Sokan tervezgetjük már, hogy mit sütünk karácsonyra (a klasszikus, elmaradhatatlan bejgli mellé). Nos, ha már […]

Az aranymazsola hatása – avagy miért fogyaszd

Lassan tényleg beköszönt az igazi tél, dermesztő hideg, hó kíséretében, de persze közeleg a karácsonyi időszak is, hogy színt, illatokat, ízeket csempésszen a szürkeségbe. Az aszalt gyümölcsök mondhatja alfája a mazsola. Ez az, amit talán elsőként megismerünk életünk során. Persze lehet, nem rajong érte mindenki, de azért nincs gyerekkor, amiben ne találkoztunk volna mazsolás süteményekkel, […]

Hibiszkusz tea gyerekeknek – igazi vitaminbomba télre

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a hibiszkusz tea mennyi mindenre alkalmas, milyen gyógyhatásai ismertek (és esetlegesen milyen mellékhatásai vannak, mire kell figyelni). Azóta pedig felmerült kérdésként, hogy gyermekek számára fogyasztható-e, náluk mire kell figyelni. A rövid válasz, igen, fogyaszthatják gyerekek is. A hibiszkusz tea gyulladásgátló, antibakteriális. Tisztító, regeneráló tulajdonságai vannak, tele van C-vitaminnal, […]

Gesztenyelisztes biscotti – az olaszok még mindig tudják mitől édes az élet

Ha valaki valaha kóstolt biscotti-t (ejtsd: biszkotti), az tudja, hogy ez a kemény állagú, egyáltalán nem hagyományos keksz kávé mellé, esetleg forró csokoládé, forralt bor, tea mellé az igazi. Amolyan beletunkolós, elnyammogós, igazi édes élvezet, amely arra a pár percre maximálisa kikapcsol, ellazít és feltölt, amíg a forró italt kortyolgatjuk és a biszkottit elrágcsáljuk. Apró […]

Mák töltelék palacsintába

Itt a hétvége megint és mi valahogy újra a konyhában kötünk ki.  Megtervezzük a hétvégi menüt, aminek elengedhetetlen része, valamilyen klassz édesség, desszert. De ha már tudatosan próbálunk étkezni, akkor természetesen mindezt a lehető legegészségesebb módon szeretnénk megoldani. Mivel közeleg a tél és a karácsonyi készülődés, újra előkerülnek a klasszikus, alap hozzávalók: aszalt gyümölcsök, lekvár, […]