Egyszerű paleolit gyümölcskenyér – nem csak karácsonyra

Közeledünk a tél felé, hamarosan már december és onnan már hipp-hopp, észre se vesszük, de már karácsony lesz.

Bizony, az év legmeghittebb időszaka már csak 6 hétre van! Minden külső nehézség ellenére, ami most a világban zajlik, a karácsony igenis számos csodát tart nekünk. A mesés, nyugtató fények, gyertyák, lágy zene, az otthon melege a családdal, játék, nevetés, kukcózás, pihenés… és persze megannyi finom falat.

Nem kell azonban megvárnunk ezt a hat hetet, hogy kedvenc harapnivalóinkat, süteményeinket elkészítsük, hiszen egy kis kényeztetés igenis most is jár mindegyikőnknek! Hoztunk egy fantasztikus régi kedvencet, amely egyszerű és nagyszerű. Fehér liszt helyett pedig magliszteket tudunk haszálni, így gyomrunkkal, alakunkkal is kíméletesebbek leszünk!

Mi odáig vagyunk a paleolit gyümölcskenyérért, két adagot sütünk alapból, mert pillanatok alatt elfogyasztja a családi siserehad!

 

Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:

Ízlés szerint adhatunk pár apróra vágott olajos magot, pl mandulát, törökmogyorót.

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket rusztikus, nagyobb darabokra aprítjuk.

A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

Minden hozzávalót, a tojáshab kivételével egy nagyobb tálban alaposan összekeverünk, majd a tojáshabot lazán és óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

Sütőpapírral kibélelt őzgerinc vagy téglalap alakú formába öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük tűpróbáig.
Jó étvágyat kívánunk!