Egyszerű paleolit gyümölcskenyér – nem csak karácsonyra

A gyümölcskenyér vagy püspökkenyér sokak számára igazi téli, ünnepi csemege. Összefonódik az otthon melegével. Mesés, nyugtató fények, gyertyák, lágy zene, közös pillanatok a családdal, játék, nevetés, kukcózás, pihenés… és persze megannyi finom falat.

Nem kell azonban megvárnunk a karácsonyt, hogy kedvenc harapnivalóinkat, süteményeinket elkészítsük, hiszen egy kis kényeztetés (legalább néha) mindegyikőnknek jár! Mutatunk egy fantasztikus régi kedvencet, amely egyszerű és nagyszerű. Fehér liszt helyett pedig magliszteket tudunk haszálni, így gyomrunkkal, alakunkkal is kíméletesebbek leszünk!

Mi odáig vagyunk a paleolit gyümölcskenyérért, két adagot sütünk alapból, mert pillanatok alatt elfogyasztja a családi siserehad!

 

Hozzávalók:

Ízlés szerint adhatunk pár apróra vágott olajos magot, pl mandulát, törökmogyorót.

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket rusztikus, nagyobb darabokra aprítjuk.

A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

Minden hozzávalót, a tojáshab kivételével egy nagyobb tálban alaposan összekeverünk, majd a tojáshabot lazán és óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

Sütőpapírral kibélelt őzgerinc vagy téglalap alakú formába öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük tűpróbáig.
Jó étvágyat kívánunk!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!