Narancsos sütemény olívaolajjal

Nagyon különleges, ízletes, puha receptet ajánlunk ma Nektek. Sosem megoldás, ha megvonjuk magunkat a finom falatokat, mindössze maximum újra kell gondolni néhány alapanyagot. A mértékletesség persze mindenhez a kulcs.

Egy könnyű, kevert süteményt mutatunk, amiben a narancs és az olívaolaj páratlan párost alkot és biztosan örömünket leljük benne (a készítésében is, nem csak elfogyasztásában).

Néhány alapanyag, egy kisebb torta-/sütemény és maximum egy óra kell összeállítással együtt.

Hozzávalók:

A formához:

Elkészítés:

A tojásokat elkezdem felverni, a cukorhelyettesítőt apránként adagolom hozzá és fehéredésig habosítom, hozzáadom a vaníliát és még picit vele is felverem.

A kifehéredett tojáshabhoz óvatosan, lassan hozzácsurgatom az olívaolajat és lassan együtt verem a kettőt.

Ehhez adok 2 narancs kifacsart levét, majd kisebb adagokban hozzászitálom a lisztet (amit sütőporral és a szódabikarbónával előtte elkeverek), majd egy csipet sót és a mandulát.

A formát kivajazom, megszórom cukorhelyettesítővel. A maradék 1-2 narancsot megmosom, majd vékonyra szeletelem és a szeletekkel kibélelem a formát/edényt. A közte lévő réseket és magát a narancsokat is megszórom apróra szeletelt, tört mandulával (esetleg dióval).

Óvatosan ráöntöm a masszát és 160 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!