Máriatövis – a sokoldalú páncél

A máriatövis talán kevésbé ismert gyógynövény, mint a kamilla vagy a csalán, de érdemes megismernünk picit közelebbről. Sőt, elmondjuk, miért érdemes beilleszteni a fogyasztását étrendünkbe! A máriatövist, latin nevén Silybum marianum, szokták tejbogáncsnak is nevezni. Az elnevezés onnan fakad, hogy a növény leveleit, ha megtörik, tejszerű folyadék szivárog belőle. A máriatövist egy gyomnövény, melyet kb. 2000 éve […]

Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna, másnéven sütőszóda, kémia megnevezésén nátrium-hidrogén-karbonát számos csodás tulajdonsággal, lehetőséggel bír. Lássuk mi mindenre tudjuk használni konyhánkban és azon kívül is!   1. Sütéshez, főzéshez: A már ismert módon használhatjuk tésztáinkhoz, főzővízünkben, és számos területen. 2. Gyomorsav, puffadás Gyomorsavtúltengésre, vagy az ezáltal okozott puffadásra is hatásos, gyorsan semlesegíti a savakat. 1 pohár vízhez keverjünk […]