A datolya egészséges?

Imádjuk, fogyasztjuk... de végülis mire jó a datolya? Ismerd meg!

 

Magát a datolyát régóta ismerjük itthon is, szeretjük kellemes, édes ízét. Hazánkban az egyik leginkább kedvelt aszalt gyümölcs, amit könnyedén beszerezhetünk.

A Datolya kalória tartalma

Ahogy azt korábban írtuk, ez a különleges, édes gyümölcs igen értékes csemege, melyet szokás a sivatag kenyerének is nevezni. Miért? A datolya kalória tartalma (datolya kalória 290 kcal/100g)elég magas, azonban zsírtartalma alacsony, koleszterin- és nátriummentes. Kiemelkedő energiaforrás, mely bővelkedik fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban, és rostban.

Datolya Jótékony hatásai

Vértisztító, javít a vérszegénységen, jótékonyan hat a koleszterinszintre, erősíti az idegrendszer működését, pajzsmirigy alulműködés esetén is jó hatása lehet. Fogyasztásával akár a szülésre is kedvezően tudunk hatni, nem utolsó sorban pedig általánosan elmondható, hogy a bőrünkkel is csodát tesz, a bőr rugalmasabbá válik, csökkennek a ráncok, sőt, akár a sebek, vágások gyógyulását is fokozza a datolyából nyert olaj.

Datolya szénhidrát tartalma

A datolya szénhidrát tartalma 65,3g/100g.

Fantasztikus A-, B-, C-, D- és P-vitamin forrás, ezenkívül gazdag rézben, foszforban, vasban, káliumban, kalciumban, kénben, cinkben, magnéziumban, mangánban.

Magas rosttartalmának hála serkenti, támogatja az emésztést.

Friss datolya kalória

A friss datolya kalóriatartalma 142 kcal/100g ami alacsonyabb mint az aszalté ,viszont itthon javarészt aszalt formában kapható.

Aszalt datolya kalória

Összeségében az aszalt datolya ,magas kalória és szénhidrát tartalma mellett,alacsony a zsirtartalma ,koleszterin,és nátrium mentes.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!