Lassan mindannyiunk fejében a Szenteste, a karácsony jár, no meg a sok-sok finom étel, sütemény, amit az ünnepek alatt elfogyasztunk. Ha pedig az előzőekben említettük a darált mákot és darált diót, hozunk 1-1 receptet, amivel megörvendeztethetjük a családot és magunkat! A muffin az egyik legegyszerűbb desszert; pillanatok alatt össze lehet állítani a tésztáját és a […]
Egy hét és itt van Szenteste. A legnépszerűbb, legkedveltebb karácsonyi sütemény, ami szinte minden háztartás asztalán megtalálható, az a bejgli. Arról, hogy a diós vagy a mákos a finomabb-e, örök csatározás megy a családtagok között, mindenki másra esküszik. Így a rutinos anyukák, nagymamák mindkettővel készülnek és persze az utolsó morzsáig mind elfogy. Ha pedig diós […]
Szinte minden termék esetében, amiről írunk felmerülő kérdés, hogy hogyan érdemes tárolni, így igyekszünk egy külön bejegyzésben válaszolni erre. A mákkal kapcsolatban legtöbbször a darált és az egész mák tárolása közti különbség a visszatérő kérdés. Nem egy nagy ördöngösség, kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy megromoljon. Darált mák tárolása Fontos tudni, hogy a darált mák rövidebb ideig […]
Érintőlegesen, röviden már foglalkoztunk a mákkal. Egy korábbi, augusztusi cikkünkben írtunk néhány pozitív ismérvéről, de közelegve az ünnepi szezonhoz, amikor is kedvenc karácsonyi csemegéink, desszertjeink, süteményeink alapanyaga lesz, érdemes utánajárna alaposabban, hogy kellemes ízén kívül milyen értékekkel bír, hogyan hat az egészségünkre. A mák hatása a szervezetre több szempontból is megközelíthető, nézzünk utána részletesen! Ahogy […]
Október során osztottuk meg cikkünket az aszalt fügéről. Röviden próbáltuk bemutatni, mi mindenre jó, miért érdemes fogyasztani az aszalt fügét, milyen tápértékekkel bír. Ahogy haladunk előre az időben és lassan az őszből a télbe váltunk, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az aszalt gyümölcsök. Az aszalt fügével kapcsolatban pedig (ahogy a legtöbb írásunkkal kapcsolatban) több kérdést is […]
Előző, feketekömény magról szóló cikkünkben magáról a feketekömény magról írtunk, és természetesen szó esett a feketekömény magolaj hatásáról is. Azonban érdemesebb tüzetesebben utánajárni, hogyan és miként érdemes használni, fogyasztani, és hányféleképp támogatja a szervezetünk egészséges működését. Röviden a feketekömény magról A feketekömény olaj segít a puffadáson, csökkenti a gázképződést. Az epe, a máj működését támogatja, […]
Egyre zordabb időjárás vár ránk. De hogy megtörjük az október végi borongós hangulatot, vagy épp ellenkezőleg, továbbvigyük Halloween vidámságát novemberre, játékkal kedveskedünk! Találd meg őszi hangulatú üzeneteinket, ötleteinket és a hozzájuk tartozó kedvezményeket! Ehhez nem kell mást tenned, csak böngéssz a Heavenuts oldalán, válogass kedvedre a kedvenc termékeid között, olvasd el blogbejegyzéseinket, receptjeinket és találj […]
Bátran ki merjük jelenteni, hogy az olajos magvakat az emberek zöme szereti. Persze van, aki egyik vagy másik csonthéjasra allergiás, esetleg némelyiket nem szereti, de mindenki talál legalább egyet a számtalan féle és fajta között, ami igazán kedvére és ínyére való. Mi magunk nem is igazán tudunk választani kedvencet, házon belül is eltérőek a vélemények […]
Előző bejegyzésünkben arról írtunk, hogy mit érdemes tudni, az eritrit és a xilit közti különbségekről. Már tudjuk, hogy mindkettő cukoralkohol, eltérő édesítő értékkel, eltérő glikémiás index-szel, stb. Azonban sok-sok kérdést vet még fel a xilit, ezért most ezt a témakört járjuk körül még jobban! Mire használható a xilit? Ahogy azt már megírtuk, a xilit glikémiás indexe […]
A cukrokról és a cukoralkoholokról már írtunk korábban. Azonban szükséges kicsit jobban elmélyülni a témában, hiszen nem pusztán reformtáplálkozásról van szó, hanem ténylegesen javítja egészségünket, életminőségünket, ha a finomított kristálycukrot valamely alternatívára cseréljük. Számos lehetőség közül pedig a címben szereplő kettő cukorhelyettesítő talán a legjobb választás mindenki számára. Sokkoló adat, hogy ma, Magyarországon „minden 12 […]