Zöld kávé fogyókúra

A zöld kávé, napjaink egyik legkedveltebb táplálék-kiegészítője, fogyókúrás itala lett. Kapható számos formában, kapszulaként elsősorban a fogyásra fókuszálva, illetve akár a klasszikus feketekávét, fogyaszthatjuk forró italként is.

Hazánkban és szerte a nagyvilágban főként a fogyókúra természetes eszközének és étrend-kiegészítőnek tekintik, hisz klorogénsav tartalma képes csökkenteni a zsírszövet mennyiségét, segít a májnak feldolgozni a zsírt.

Na de hogyan is működik? Működik egyáltalán?

 

A zöld kávé fogyókúra 

Írtunk már arról, miért érdemes a zöld kávét választani. Nem csupán frissít, élénkít, de fantasztikus étrend-kiegészítő is. Alkalmas a glükóz- és koleszterinszint csökkentésére, a szabad gyökök hatásainak kiküszöbölésére, valamint javasolják a fogszuvasodás, az elhízás és a rák megelőzésére is. A nyers, azaz zöld kávébabban található klorogénsav rendkívül hasznos anyag, természetes antioxidáns, illetve gyulladáscsökkentő, tisztító és rákellenes tulajdonságokkal bír.

A zöld kávéfogyás közti egyértelmű következtetést nem lehet kategórikusan kijelenteni. Az emberi test felépítése és működése azonos, de az okok, amelyek elhízáshoz vezetnek teljesen eltérőek, egyediek, szint úgy a fogyáshoz vezető út, a mód sem lehet azonos. A zsírbontó hatás látható, vizsgálatokkal kimutatható, ugyanakkor természetesen semmi nem garantálja, (sőt), hogy aki semmin nem változtat, csupán zöld kávét fogyaszt, sok-sok feleslegtől szabadulhat meg.

A legtöbb egészségügyi és táplálkozástannal foglalkozó szakember cáfolja, hogy jelentősen csökkentené a testsúlyt, s bár egyes állatkísérletek esetében pozitív eredmények voltak, az emberekkel végzett tesztek esetében ennyire egyértelmű kijelentést már nem tudtak tenni.  További kutatásokra van szükség.

Ami általánosságban elmondható, hogy a klorogénsavnak hála számos betegség kockázatát csökkenti, úgy mint cukorbetegség vagy a szívbetegségek, magas vérnyomás.

A zsírszövet mennyiségét csökkentheti, de ehhez mindenképp fontos, hogy kiegyensúlyozott, egészségtudatos táplálkozást folytassunk, egyénre szabott étrenddel (soha, semmiképp nem koplalással!), emellett rendszeresen mozogjunk, legalább könnyebben, illetőleg a testtömeghez igazított elegendő folyadékot – elsősorban vizet – fogyasszunk. Nos tehát, igen, fogyhatunk, de nem csupán a zöld teával, hanem a tudatos, óvatos és egészséges életmóddal együtt.

A zöld kávé és fogyás – vélemények

A zöld kávét italként vagy kapszulaként fogyasztók körében mégis nagy népszerűségnek örvend, eme népszerűség minden cáfolat vagy megkérdőjelezés ellenőre töretlen.

A zöld kávé leginkább az agyagcsere szabályozásában segít ebből a szempontból, így az, aki ha a fentebb is említett egészségtudatos életmódot tartja szem előtt (elég vizet iszik, egészségesen étkezik, rendszeresen mozog), és emellett zöld kávét is fogyaszt, érhet el változást. Ebben az esetben ezt a változást támogathatja a zöld kávé.

Azonban kategorikusan azért sem jelentünk ki efféle állításokat, mert ahogy azt már milliószor hangsúlyoztuk, teljesen egyedi egészségi állapottal rendelkező embereknek, teljesen egyedi megoldásra van szüksége. Ami az egyiknek beválik, a másiknak nem biztos.

A nőknek például a kötőszöveteik lazábbak, hamarabb alakul ki rajtuk narancsbőr, has-, comb- és fenéktáji elhízás. Magyarán: meghatározza állapotunkat a nemünk, a korunk, a genetikánk, az életmódunk, stb.

A zöld kávé fogyasztását ezért ne csak a fogyás érdekében válasszuk, hanem mert általános egészségünknek is jót tesz!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!