Vegán bounty – a család kedvence

Ki ne ismerné a bounty csokit, a kókuszos álmot? Édes, könnyű töltelék, mennyei csokoládéba forgatva.

Igen ám, de a bolti csokoládéknak magas a hozzáadott cukortartalma; ízfokozókat, stabilizátorokat és nem utolsó sorban tartószítószereket is tartalmazhatnak.

Nem kell lemondanunk kedvencünkről, mert kis időt kell csak ráfordítanunk, és könnyedén el tudjuk készíteni házilag is.

Próbálja ki receptünket és örvendeztesse meg vele a család apraja-nagyját!

Hozzávalók: körülbelül 10 adag

Elkészítése:

  1. A kókuszreszeléket, az eritritet, a kókuszkrémet és a vaníliát egy tálban összekeverjük, majd bounty-méretű és -formájú rudakat formázunk belőle. Fél óráig a hűtőben pihentetjük, hogy kellően megkeményedjenek.
  2. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A kis kókuszos rudakat megmártjuk, és megforgatjuk a csokoládéban, majd miután lecsöpögtettük róla a felesleges csokit, rácsra téve visszarakjuk a hűtőbe. További 1-2 órát pihentetjük, hogy a csoki keményre dermedjen.

Egyszerű, nagyszerű, mindenki imádja és garantáltan sikere lesz!