A napon szárított, aszalt paradicsom az egyik legízletesebb konyhai alapanyag, kiegészítő. A friss paradicsom minden előnyét, jótékony tulajdonságát tartalmazza, de sok-sok különleges recept alapját nyújtja. Mire használják az aszalt paradicsomot? Maga az aszalt paradicsom Olaszországból származik, de az egész világon ismertté vált. Az olaszok a forró napon szárították, hogy egész évben élvezhessék az ízét. A […]
A megújulás keretében sem kell lemondani arról, hogy finom és kényeztető ételeket ehessünk, mindamellett, hogy egészségesen állunk hozzá. Néhány egyszerű ötlet csupán és akár vendégeket várunk, akár csak egy családi filmezéshez szeretnénk jópofa snack-eket találni, minden megoldható! Hoztunk néhány alapvető ötletet, és pontot, amihez igazodva, magunk is megalkothatjuk kevenceinket! Olajos magvak és friss vagy aszalt […]
Az előző bejegyzésünkben a fenyőmagot kezdtük bemutatni. Mielőtt azonban továbbhaladnánk, hoztunk néhány alapvető tudnivalót a felhasználásáról, illetve két receptet, hogy élesben is bevethessük ezt az illatos, különleges finomságot. Ahogy mi szeretjük: a fenyőmag pirítása A fenyőmagot sokféleképp lehet használni. Fogyaszthatjuk nyersen, pl salátákra, zöldségekre, zöldség pástétomokra, hummusra szórva. Fogyaszthatjuk pesto alapanyagaként, levesben vagy tésztaételekhez adva. […]
A fenyőmagról talán még ma is keveseknek jut eszébe, hogy élelmiszer. Sőt, igen ízletes étel, számtalan recept kitűnő alapanyaga, hozzávalója. Pedig már régóta elterjedt étel, amellyel rengeteg finom falatot tudunk elkészíteni. A fenyőmag nem túl meglepő módon, a fenyők ehető magja. Na de melyik fenyőmag melyik fenyőből kerül az asztalunkra? Mind ehető? Nos, nem. Rengeteg […]
Ki ne szeretné az igazi mennyei, kakaóban gazdag csokoládét? Kinek mi a kedvence – étcsoki vagy tejcsoki, mogyorós, gyümölcsös, kókuszos, kekszes, vagy natúr… Biztosan mindenki tud legalább egyet említeni, ami a szívének (és a pocaknak) igazán kedves. A bolti csokoládék egy része sokkal több cukrot tartalmaz a szükségesnél, és egyéb összetevőkről még nem is beszéltünk. […]
Előző cikkünkben már nekiláttunk kivesézni, miért is értékes táplálék a datolya, milyen hatása van a szervezetre. Azonban, akinek nincs kedve átolvasni, annak röviden átvesszük a legismertebb jellemzőit. Illetve bemutatjuk a datolya két termékét, a datolya szirupot és a datolya pasztát. Mire jó a datolya? Ahogy azt korábban írtuk, ez a különleges, édes gyümölcs igen értékes […]
„A zsírok szerepe a táplálkozásunkban” című cikkünkben már összefoglaltuk miért is fontos az emberi szervezet számára, hogy megfelelő mennyiségű és főleg, megfelelő minőségű zsiradékkal lássuk el. Kezdve attól, hogy a vitaminok egy része (A-, D-, E- K-vitamin) zsírban oldódó, ezért elengedhetetlen hogy azt is fogyasszunk; egészen odáig, hogy a helyesen kiválasztott zsiradék határozottan pozitívan hat […]
Előző cikkünkben a gabonafélékről ejtettünk szót, röviden megismertük magát azokat, és szerepüket a táplálkozásunkban. Ahogy azt írtuk, a rizsek alkotják a cereáliák egyik legnagyobb és persze legismertebb csoportját. Az egyes fejlődő országokban az étrend alapját adják az egyes rizsfélék, ugyanakkor egy fejlett országban már sokkal többféle érhető el és változatosan alkalmazható a gasztronómiai kalandozásaink során. […]
Itt a Húsvét, mindenki szívesen enne/készítene fonott kalácsot. Na de olyat, ami bizony belefér a diétánkba (étrendünkbe). Létezik? Még szép! Egy gyönyörű, nagy, ízletes, puha kalács recept, melyet pont el tudunk készíteni az ünnep hétvégéjén és hétfőre már egy foszlós, mennyei péksütit majszolhatunk, ami még az alakunkhoz is kíméletes! Vigyázat, gyorsan fogy! Hozzávalók: 500 g […]
Borzasztóan finom, egyszerű, egészséges és friss édességet ajánlunk Nektek! Pillanatok alatt el tudjuk készíteni, még a konyhai antitalentumok is! 😉 Hozzávalók: 100 g mandula liszt 70 g kókuszliszt 1 csipet só 1 vanília rúd kikapart magja 10-12 ek almacukor (folyékony) 15 ek citromlé 1-2 ek olvadt kókuszolaj 1 csipet L-aszkorbinsav esetleg ízlés szerint pár csepp […]