Kétféle puding – laktató, finom, egészséges

Van, amikor semmi másra nem vágyunk csak valami mérsékelten (vagy valakinek erősen) édes pohárkrémre, pudingra.

Nincs is ezzel semmi baj. A felesleges kalóriatöbletet és az extrém magas cukorbevitelt pedig könnyedén elkerülhetjük.

Ehhez hoztam két csodálatos kedvenc alapanyagot, melyekkel kis időráfordítással szemetgyönyörködtető és finom desszerteket tudunk készíteni magunknak!

 

Chia puding:

A chia magról már beszéltünk korábban, és ötletet is mutattunk, hogyan lehet használni.

Most az egyik legegyszerűbb és legismertebb felhasználási módját mutatom be, a chia pudingot.

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. A “tejet” az agave sziruppal (ízlés szerint lehet persze eritrit, xylit, illetve adhatunk hozzá vaníliát is) forralni kezdünk, majd gyorsan le is vesszük a tűzről.
  2. A forró tejhez hozzáadjuk a chia magot, a kókuszreszeléket és a kókuszkrémet, és alaposan, szépen egyneműre keverjük.
  3. Üres, átöblített poharakat veszünk elő. A pohár aljára egy réteg lekvárt, vagy házi mogyorókrémet, esetleg friss gyümölcsöt (pl mangó, erdei gyümölcs) teszünk. Erre ízlés szerint egy réteg puffasztott amaránt is jöhet. De közvetlenül ezután kanalazhatjuk rá a chia pudingot.
  4. Ezután a poharakba öntött pudingot legalább pár órára (de akár egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni.
  5. A lehűlt és besűrűsödött pudingot ízlésünknek megfelelően díszíthetjük: (növényi) tejszínhabbal, friss málnával, áfonyával, aprított dióval, szeletelt mandulával, cukormentes csokoládéval vagy kakaóbab törettel

 

Tápióka puding:

Nos egyszerűségében ez sem marad el az előzőtől.

Sokszínűen, változatosan tudjuk összeállítani. Készíthetjük gyöngyből vagy lisztből is, csak rajtunk múlik! 🙂

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tápiókagyöngyöt egy kis lábasba kimérjük, ráöntjük a vizet vagy a tej felét, és 10 percet állni hagyjuk, amíg felszívja a folyadékot.

A kókusztejet vagy a maradék tejet a tápiókára öntjük, hozzáadjuk a vaníliát, és gyenge lángon kevergetve főzni kezdjük. Gyorsan elkészül, látni fogjuk, ahogy kocsonyásodnak és áttetszővé válnak a gyöngyök. Ha szükséges, kevés vizet vagy tejet adhatunk még hozzá. A tűzről lehúzva elkeverjük benne az agave szirupot vagy a választott édesítőt.

Poharakba kanalazzuk a pudingot, úgy rétegezve, ahogy fentebb is jabvasoltuk és hűtőben hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen kínáljuk, a tetejét ízlés szerint megszórva gyümölccsel.

Sőt egész fahéjjal, kakaóbab törettel, stb-vel is gyönyörűen diszíthetjük.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!