Házi, kakaós mogyorókrém – finomat egészségesen

Néhány embert tudok csak, aki nem szereti a mogyorókrémet (sem az ismert márkát). De azért zömünk igenis imádja. Csupa tej, mogyoró…

Ez jól hangzik valóban. De az igazsághoz tartozik, hogy rengeteg cukrot tartalmaz. Sőt legnagyobb részt cukrot, aztán pálmaolajat tartalmaz, csak ezután jön a törökmogyoró, illetve a kakaó- és a tejpor. És egyéb összetevőkről most ne is ejtsünk szót.

A webáruházban nálunk is találhatsz különféle magkrémeket, köztük egy natúr, cukor- és pálmaolajmentes törökmogyoró krémet. „De” az nem kakaós, mint az oly sokan szeretik.

Szóval ha szeretnénk egy saját, krémes, mennyei, kakaós/csokis mogyorókrémet és esetleg van egy jó aprítónk, robotgépünk otthon.. Miért ne próbáljuk meg elkészíteni házilag?

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 250 g törökmogyoró
  • 45-50 g magas kakaótartalmú kakaópor (természetesen ízlés kérdése, de kb a mogyoró ötödével számoljuk a kakaóport)
  • 100 g eritrit vagy xilit (esetleg kókuszcukor, de ennek glikémiás indexe magasabb!)
  • egy csipet
  • 3-4 dkg kókuszolaj (2 evőkanál kb)
  • 1,5-2 dl növényi tej: kókusztej, rizstej (pazarul beválik a picit hígított kókusztejszín, kókuszkrém)
  • ízlés szerint tehetünk hozzá vaníliát (vagy aromát), illetve ha mégis valami ropogós élményt szeretnénk, mehet bele a végén kakaóbab töret is)

Elkészítése:

A törökmogyorót 120-150 °C fokra előmelegített sütőben pirítsuk meg, a külső, barna héját ezután szépen el tudjuk távolítani róla (konyharuhával átdörzsölve pl)

Robotgépben először a mogyorót apróra, szinte krémesre daráljuk (5-6 perc alatt), ezután hozzáadjuk a kakaóport, a cukorhelyettesítőt, a sót és folytatjuk a darálást, krémesítést.

Ezután adjuk hozzá a növényi tejet, a kókuszolajat (ha kívánjuk a vaníliát) és addig daráljuk, amíg igazán krémes, homogén állagot nem kapunk.

 

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!