Kakaóbab töret 100g
1 317 Ft 13170 Ft/kg
A nyers kakaóbab töret a csokoládé lehető legnemesebb és legfinomabb összetevője, mely tápanyagokban gazdag, karakteres, különleges csemege. A káros cukor kihagyásával élvezhetjük minden áldásos hatását és páratlan ízét.
119 készleten
Származási hely: PeruA kakaóbab töret felhasználása
A kakaót valószínűleg mindenki szereti. A gyerekek imádják meleg (akár habos) kakaót, a felnőttek pedig szeretik süteményekhez, desszertekhez és akár a reggelikhez adni.
Érdemes tudni, hogy a keserű kakaópor a legtisztább kakaóbab forma. A nyers kakaó a leggazdagabb magnéziumforrás a világon és rendkívül erős antioxidáns. A kakaóbab töret a nyers kakaóbab apróra tördelt változata. Enyhén kesernyés, jellegzetes, karakteres íze van, mely a csokoládéra emlékezető jegyekkel, ízvilággal rendelkezik.
A kakaóbab töretet adhatjuk a reggeli zabkásához, de használhatjuk süteményekhez, palacsintához, kekszekhez, gofrihoz, turmixokhoz. Aki különlegesebb, pikánsabb ízekre nyitott, salátákhoz is adhatja, de más ételek tetején is egyedi ízvilágot érhetünk el. Önmagában, nyersen is fogyasztható, hiszen kellemes íze van.
A kakaóbab eredete
A kakaóból alapvetően két fő terméket állítanak elő: a kakaóport és a kakaóvajat. A Dél- és Közép-Amerika trópusi erdőiben termő kakaófa gyümölcsének köszönhetően élvezhetjük a világ legnépszerűbb édességét – a csokoládét. Maga a kakaófa gyümölcse meglehetősen nagy, melyben 20-60 darab kakaóbab található. A csokoládénak pedig a lehető legnemesebb és legfinomabb összetevője a nyers, zúzott kakaóbab, azaz a kakaóbab töret.
A kakaóbab töret hatása
A nyers kakaó nagyon magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, emellett kiváló étkezési rostforrás. A kakaóbab töret kiváló alternatíva a csokoládéra azok számára, akik korlátozni szeretnék a cukorfogyasztást. A kakaóbab töret tökéletes a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedők étrendjéhez, emelett alacsony glikémiás index jellemzi.
Antioxidáns hatásban felülmúlja a goji bogyót is. Kiváló vasforrás, mely segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő termelésében, az immunrendszer normál működésében. Támogatja a kiegyensúlyozott szellemi működést, segít leküzdeni a fáradtságot.
Értékes magnézium forrás mely az izmok működését támogatja, illetve szintén a fáradtság elkerülésében segít. Emellett gazdag káliumban és rézben is.
A kakaóbab dopamint és szerotonint tartalmaz, ezáltal a levertséget, a mentális betegségeket, depressziót pozitívan befolyásolja. (A csokoládéfogyasztásra gondolhatunk, mert bizonyítottan fokozza a kedvünket. A nyers kakaóbab törettel azonban a káros cukrokat elkerüljük.) Jó hatással van az energiaszintünkre, a légzőrendszerre és a koleszterinszintre is.
A kakaóbab töret összetevői
nyers zúzott kakaóbab
A kakaóbab töret tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban | Egy adagban (5g) | RI%* (5g-ban) |
Energiaérték |
2713 kJ / 646 kcal | 136 kJ / 32 kcal | 2% |
Zsír
– telített zsírsavak |
46 g
30 g |
2,3 g
1,5 g |
3% 8% |
Szénhidrát
– ebből cukor |
33 g
0 g |
1,65 g
0 g |
1% 0% |
Rost |
20 g | 1 g | – |
Fehérje |
15 g | 0,75 g |
2% |
Só** | 0 g | 0 g |
0% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban | Egy adagban (5g) | RI%* (100g-ban) |
Vas |
3,33 mg | 0,17 mg |
21% |
Kálium | 757 mg | 38 mg |
41% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat földimogyoróféléket, szóját, glutént, különféle dióféléket, mustármagot, szezámot.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,1 kg |
---|---|
Származási hely | Peru |
Kapcsolódó termékek
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak