Kókuszkrém 500g
2 750 Ft 5500Ft/kg
A kókusz egzotikus, de mára megszokott eleme a konyhánknak. Kókuszdiónak nevezik, bár jelentősen különbözik a csoport többi képviselőjétől, mind megjelenésében, mind ízében. Nem a magját fogyasztjuk, hanem a belsejében található vizet, és enyhén olajos húsát. A belőle készült kókuszkrém vagy más néven mousse, olyan finomság, ami titkos fegyverünk lehet, ha különleges desszertet, süteményt vagy snacket szeretnénk kínálni családunknak, vendégeinknek.
Elfogyott
A kókusz hatása
A kókusz (és egyben a kókuszkrém) nagyon egészséges: számos betegség megelőzősében van szerepe antioxidáns hatása miatt, illetve magas rost- és vitamin- és ásványi anyagtartalma miatt, támogatja a daganatos betegségek megelőzését. D, E, B-vitaminokban, magnéziumban, kalciumban, foszforban, káliumban, cinkben és vasban is gazdag. Az Alzheimer betegség kezelése során a kókusz rendszeres fogyasztása pozitív változásokat idézett elő.
Immunerősítő, antivirális (vírusellenes) és antimikrobiális (gomba és baktérium ellenes) tulajdonságokkal rendelkezik. Többek között a herpesz, influenza, patogenetikus baktériumok ellen hatásos.
A kókuszkrém felhasználása
A kókuszkrém talán még nem olyan széles körben ismert, mint a kókusz chips, víz, olaj, tej vagy reszelék, de kihagyhatatlan a reform, vegán, paleo konyha kedvelői számára.
A kókuszkrém nem tartalmaz mesterséges anyagokat, édesítőszereket, színezékeket és tartósítószereket. Hűtési körülmények között szilárd, míg hőkezelés közben finom, krémes állagot kap. Íze lényegében a kókuszdió esszenciája – a trópusok finom édessége.
Hogyan kell használni?
Ahogy tetszik! A kókuszkrém korlátlan kulináris lehetőségeket kínál. Hangsúlyozza az édes vagy a csípős ételek ízét. Hozzáadhatjuk curryhez, házi rizspudinghoz, reggeli kásához vagy házi készítésű fagylalthoz. Kókusztejet is készíthetünk belőle: csak keverjük el lassan adagolva (ízlés szerinti arányban) vízzel. És kész!
Összetevők
100% kókuszdió (krém) – 100%-ig természetes. Pálmaolaj, só és cukor hozzáaadása nélkül készült.
A kókuszkrém tárolása
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban. Felbontás után 3 hónapon belül el kell fogyasztani.
További információk: A krém felületén található kókuszolaj természetes jelenség.
Tápérték |
100 g-ban | Egy adagban (25 g) | RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték | 2720 kJ / 661 kcal | 680 kJ / 165 kcal |
8% |
Zsír |
63,2 g 53,25 g |
15,8 g 13,3 g |
23% 67% |
Szénhidrát – Cukor |
5,9 g 5,9 g |
1,5 g 1,5 g |
1% |
Rost |
21,1 g | 5,3 g | – |
Fehérje |
6,6 g | 1,7 g |
3% |
Só ** | 0,07 g | 0,02 g |
<1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Diófélék: kesudió
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 1 kg |
---|---|
Származási hely | Indonézia |
Kapcsolódó termékek
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak
Növényi olajok