Pekándió 100g
1 320 Ft 13200Ft/kg
A pekándió megjelenése és íze a “hagyományos” dióra emlékeztet , ám még több, értékes tápanyagokat tartalmaz, mint megszokott rokona. Nemcsak az egyik legegészségesebbnek, hanem a legfinomabb fajnak is tekintik. Az Egyesült Államokban nagyon kedvelt csemege, a Hálaadási pite elengedhetetlen eleme. Fogyasztását fantasztikusan finom ízén túl, élettani hatása miatt is érdemes beépíteni étkezésünkbe.
74 készleten
Származási hely: MexikóA pekándió eredete
A pekándió “őshazája” a Egyesült Államok déli területe, de manapság már sok helyen termesztik: Ausztráliában, Brazíliában, Kínában, Mexikóban, Izraelben, Peruban vagy Dél-Afrikában is.
A pekándió hatása
Rendkívül magas antioxidáns-tartalommal bír, 19 vitamin és ásványi anyag található benne: A-, E-, B1-, C-, K-vitaminokat, cinket, kalciumot, magnéziumot, káliumot, magnéziumot, mangánt, foszfort, fehérjét és cinket is tartalmaz.
Jót tesz a szívnek, kifejezetten segít a szív- és koronaérrendszeri megbetegedések megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet, támogatja a fogyókúrát. Javítja a haj, a bőr és a köröm megjelenését, erősíti az immunitást és csökkenti az öregedési folyamatokat.
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Összetevők
pekándió
A pekándió tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban. Felbontást követően hűtőben tárolandó.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
3032 kJ / 722 kcal |
1516 kJ / 361 kcal |
18% |
Zsír – Telített zsírsavak |
72 g 6,2 g |
36 g 3,1 g |
51% 16% |
Szénhidrát – Cukor |
4,4 g 4,0 g |
2,2 g 2,0 g |
1% 2% |
Rost |
9,6 g |
4,8 g |
– |
Fehérje |
9,2 g |
4,6 g |
9% |
Só ** |
0 g |
0 g |
0% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (100 g-ban) |
Magnézium |
121 mg |
61 mg |
32% |
Vas |
2,5 mg |
1,25 mg |
18% |
Cink |
4,5 mg |
2,3 mg |
45% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,1 kg |
---|---|
Származási hely | Mexikó |
Kapcsolódó termékek
Olajos magvak
Mogyorókrémek
Olajos magvak
Olajos magvak