Mogyoróvajas szelet

Már több mint két hét is eltelt, mióta édességgel rukkoltunk volna elő, és ez a hiányérzet motoszkált a fejemben egész nap. Itt az új hét és még bizony nyomni kell a munkát. Mindenkinek jár valami könnyed desszert, amit elvihet munkába, elcsomagolhat a gyermekének az iskolába. Nem terheli meg a gyomrot, de ad egy kis löketet a mindennapi feladatokhoz és nem utolsó sorban gyors és egészséges.

Nos ez a recept egyebek mellett még a ketogén diétába is illeszthető. (Maga a ketogén diéta magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú diétát jelöl.)  –

Ezek a kis mogyoróvajas szeletek abszolút alacsony szénhidráttartalmúak, cukormentesek illetve gabonamentesek. Sütni sem kell, elkészítésük tényleg gyerekjáték, azaz szó szerint, a gyerekekkel együtt is el tudjuk készíteni.

Hozzávalók (kb 16 szelethez):

A mogyoróvajas szeletekhez:

A csokoládé mázhoz:

  • 90-95 g cukormentes étcsokoládé, feldarabolva
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése:

Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Egy nagyobb tálban keverjük össze alaposan az olvadt vajat, az olvadt mogyorókrémet, az édesítőt, a vaníliát és a pici sót. Keverjük hozzá apránként a lisztkeveréket, amíg puha, “gyurmaállagú” nem lesz.

Nyomkodjuk szépen bele a tepsibe a “tésztát”. (Még egy sütőpapír és egy kisebb, laposaljú tál segítségével egyenletesebbé is tehetjük.)

Vízgőz fölött a csokoládét elkeverjük a vajjal, addig melegítve, amíg lágy, homogén nem lesz. Ezután ráöntöm a mogyoróvajas desszertre, egy késsel, cukrászlapáttal, spatulával szépen elegyengetem a tetején.

Kb 1 órát hagyom a hűtőben pihenni.

Utána picit várok, hogy enyhüljön, könnyebben szeletelhető legyen. Szobahőmérsékleten kínálom.

Jól zárható dobozban, hűtőben tárolom a fogyasztásig.

     

    Ha szeretnénk még pici aprósággal feldobni, a csokoládé tetejét megszórhatjuk aprított földimogyoróval, mandulával.

    Tedd a kosaradba az ajándékodat,

    nehogy itt felejtsd!

    Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

    Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!