Az agave szirup hatása
Az agávé szirup egy csodás édesítőszer, mely állagában és színében is hasonlít a mézre, ízében viszont semlegesebb.
Maga az agavé növény Mexikóban őshonos. Az ebből kinyert természetes édesítőszer az agavé szirup. A kinyert koncentrátumból szirupot készítenek, amely fruktózt és glükózt tartalmaz. Glikémiás indexe alacsonyabb a finomított cukrokénál. Édesítőértéke magas, kis mennyiség is elegendő belőle. A finomított cukorral ellentétben számos értékes anyagot tartalmaz: kalciumot, káliumot, vasat, foszfort és magnéziumot.
Az agave szirup mire jó?
Az agave szirup nagyszerű édesítőszer, amely elsősorban süteményekhez, desszertekhez, palacsintákhoz ajánlott. Van, aki teába (esetleg kávéba) teszi – így kölcsönözve az italnak egy igazán különleges ízhatást. Érdemes az agave sziruppal kísérletezni, ugyanis fergeteges ízélményeket tud okozni.
Összetevők
Agávé szirup
Az agávé szirup tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Az agave szirup kalória tartalma: 100 g-ban 310 kcal
Az agave szirup glikémiás indexe: alacsony
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
1292 kJ / 310 kcal |
646 kJ / 155 kcal |
8% |
Zsír – Tetelített zsírsav |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0% 0% |
Szénhidrát – Cukor |
78 g 77 g |
39 g 38,5 g |
15% 43% |
Rost |
0 g |
0 g |
– |
Fehérje |
0 g |
0 g |
0% |
Só** |
0,06 g |
0,03 g |
1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Mexikó |
Kapcsolódó termékek
Reformköretek és rizsek
Szárított fűszerek
100% gyümölcslevek
Reformköretek és rizsek