A xilitet vagy hétköznapi nevén nyírfacukrot, egyre többen használják édesítéshez és sütés-főzéshez egyaránt. Az mindenképp csodás dolog, hogy az egészségmegőrzés egyre fontosabb a társadalmunkban, melynek eleme a finomított cukor mellőzése és valamilyen alternatív édesítés használata, de vajon minden esetben használhatók ezek? A xilitet, amely ennyire népszerű mindenki fogyaszthatja? Mik a xilit hátrányai? Mi a xilit […]
Az aszalt gyümölcsöket zömmel jellemzően ősszel és télen fogyasztjuk inkább, pedig nyáron is hasznos elemózsia lenne. Nem csak finom és laktató, de rengeteg tápanyagot is ad a szervezetünknek. Ezek közül pedig az aszalt szilva az egyik legjobb választás, hiszen sok-sok jótékony tulajdonsága van. Az aszalt szilva fogyasztása Több szilvafaj létezik, ezek közül nem mindegyiket ajánlják […]
Sajnos napjainkban az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma, a hipertónia, azaz magasvérnyomás. A gyógyszeres terápia mellett azonban léteznek bizonyos növényi táplálékok, melyek enyhítik a panaszokat, sőt, meg is előzhető általa a betegség kialakulása (természetesen sok más szempont is kulcsfontosságú, meghatározó.) Ezen élelmiszerek közül az egyik, a hibiszkusz virág teája, melyet most már egyre inkább szélesebb körben […]
Napjainkban már nyilvánvalóvá vált, hogy a hagyományos finomított cukrot érdemes kerülni, s nem csak alakunk miatt, hanem egészségünk megőrzése miatt is. Itt beszélhetünk a szuvas fogaktól kezdve, a cukorbetegségen keresztül bizonyos gombás (pl Candida) fertőzéseken át egészen a daganatos betegségekig sok mindenről. Ezáltal népszerűvé vált az édesítőszerek, vagy a természetes cukorhelyettesítők fogyasztása. Az egyik legjobb […]
Biztosan sokan emlékeznek, hogy egy időben a datolya és az aszalt füge nagyon különleges csemegének számított, amit élvezettel majszoltak oly sokan, amikor is hazánkban is kezdett népszerűvé válni. Ez a népszerűség persze azóta is töretlen, hanem még nagyobb, s természetesen indokolt is, hiszen bizonyítottan rengeteg vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet és rostot tartalmaz, amelyekre a szervezetünknek […]
A Moringa Káros Hatásai: Amit Tudni Érdemes A moringa, más néven “csodafa”, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a táplálkozásban és a wellness iparban. Gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így sokan használják kiegészítőként az egészség javítására. Azonban, mint minden természetes anyagnak, a moringának is lehetnek káros hatásai, amelyeket fontos figyelembe venni. 1. Allergiás reakciók […]
Moringa: A Természet Csodája A moringa, más néven “csodafa”, egy olyan növény, amely az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a táplálkozástudományban és az egészséges életmódban. Ezt a különleges növényt az indiai szubkontinensen és más trópusi területeken termesztik, és számos jótékony hatása miatt vált ismertté. A moringa egy rendkívül tápláló növény, amely számos egészségügyi előnnyel […]
„A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!” – ez az idézet az egyik (bizonyára nem csak a mi) kedvenc filmünkből származik. Terence Hill persze nem csupán a pisztácia íze miatt kérte ezt a fagyit, hanem társa bosszantása miatt, de kétségtelen, hogy a pisztácia, s az általa készült szinte mindenféle édesség (fagylalt, krémek, sütemények) világszinten nagy […]
Tahini hatása a szervezetre A tahini, más néven szezámkrém, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a tápláló és ízletes ételek kedvelői körében. Az ételek ízesítésén túl a tahini számos egészségügyi előnnyel is büszkélkedhet, amelyeket érdemes megismerni. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttük a tahíni legfontosabb jellemzőit és hatásait a szervezetre. Mi is az a tahini? A tahini […]
A különféle gyógyhatású szálas teák egyre szélesebb körben terjednek el, egyre többen választják őket. Azok is, akik szentül hisznek az egészséges táplálkozásban, és azok is, akik csak valamely panaszukat szeretnék enyhíteni, vagy azt megelőzni. A sokszínű választék egyik eleme a fehér eperfa levél tea, melynek főzete csodásan hat az emberi szervezetre. Könnyed, frissítő tea, melynek […]