Környezetbarát csomagolóanyag a Heavenutsnál

A Heavenuts törekszik rá, hogy az egészség minden területen képviselje magát. Ez a kérdés pedig a csomagolóanyagok használatában is jelen van. Igyekszünk megtalálni a lehető legmegfelelőbb anyagot, melybe az árut csomagolva, annak minősége nem romlik, az egyes kritériumoknak megfelel, ugyanakkor a lehető leginkább óvja a környezetet. Természetesen tudjuk, hogy mindig van hova fejlődni, de örömmel mondhatjuk el, hogy csomagolóanyagainkban is megújultunk!

Ez azt jelenti, hogy számos termékünk nem csak még ízlésesebb külsőt kap, de egyben sokkal inkább környezetbarát a felhasznált csomagolóanyag.

Mit is takar ez pontosan?

Évek óta zajlanak kísérletek olyan műanyag létrehozására, amely környezetbarát. Az utóbbi évek áttöréseket hoztak ezen a területen, és mára megszületett az egynemű műanyag fogalma. Ez a fogalom olyan műanyagokat foglal magába, amelyek ugyan több rétegűek, így több tulajdonság ötvöződik bennük, ugyanakkor nagyon könnyen, kevés energiabefektetéssel, újrahasznosíthatók. Emellett az élelmiszeriparban szükséges higiéniai feltételeknek is megfelelnek, ezen felül pedig a termékek élettartamát is pozitívan befolyásolják tartósítószer hozzáadása nélkül. 2015 és 2020 között évente mintegy 10 millió hektár erdő tűnt el a Földről, a helyzet annyira aggasztó, hogy a legutóbbi klímacsúcs egyik meghatározó megállapodása éppen az erdőirtás megállítását tűzte ki célul.

Vannak termékek, amik csak papírból készülhetnek, készüljenek, hát abból. A csomagolóanyag pedig legyen környezetbarát újrahasznosítható műanyag, hogy az erdők megmaradhassanak.

 

100%-ban újrahasznosítható alapanyagból készült, talpas, simítózáras, egynemű polietilén, színezetett tasakokat használunk mi is. Miért? A hagyományos polietilén csomagolóanyaghoz képest, ez megőrzi annak remek tulajdonságait is, azonban a továbbfejlesztett változat aroma és párazáró talpas tasak.

A párazárás azért fontos, mert ez megakadályozza, hogy a termék elveszítse nedvességtartalmát, illetve, ha ropogós termékről van szó, megakadályozza a levegő páratartalmának beszivárgását a tasakba. Ilyen formán, az ebbe csomagolt termék megőrzi aromáját. Az aromazáró pedig annyit takar, hogy általa megakadályozzuk a termék illatanyagának távozását a tasakból, emellett a levegő oxigéntartalma nem tud bekerülni a tasakba. Így tartósítószer nélkül növelhető a termék egészséges élettartama. A talpas kialakításnak hála, a termék polcra állítható, könnyedén elraktározható, nem kell külön doboz, tároló, hogy megtartsa. Két réteg között az anyag festett, mellyel nem csak esztétikailag is szebb képet mutat, de egyben a fényre érzékeny termékeket (pl. aszalványokat) óvhatjuk a közvetlen napfénytől.

Mivel a tasakban lévő simítózár szintén polietilén, így a teljes tasak egynemű, teljes mértékben és könnyen újrahasznosítható. Ugyan egyre többen használnak papírral kevert, vagy papírnak tűnő csomagoló anyagot, de azok nem minden esetben hasznosíthatók újra. Erre a csomagolástechnikában létezik egyfajta pecsét, elismerés, specifikáció, azaz annak bizonyítéka, hogy adott anyag valóban, egy az egyben újrahasznosítható. Nagy örömünkre, mi is ilyen anyagot használunk, és már legtöbb termékünket ebbe a köntösbe fogjuk bújtatni (és folyamatosan bővítjük a skálát).

Mi szól még egy ilyen anyag használata mellett? Az erdők megóvása mellett az, hogy általa növeljük az élelmiszerek tartósságát, megőrizzük eredeti állagukat, így csökkentjük az élelmiszer pazarlást. (Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint a világon előállított összes élelmiszer mintegy egyharmada kárba vész vagy hulladékká válik, mielőtt a termelőtől a fogyasztó asztalára jutna.)

Hova gyűjtsük az üres tasakot? Szelektíven gyűjtsük a szemetet (ezt alapvetően érdemes bevezetni egyébként is), és a már nem használt tasakot újra tudják hasznosítani. (például új csomagolóanyagot tudnak gyártani egyebek mellett.)

A Heavenuts tovább dolgozik azon, hogy mindig a lehető legjobb minőséggel szolgáljon mind a termékeket, mind a kiszolgálást, mind a csomagolást illetően.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!