Hibiszkusz tea terhesség alatt – szabad, nem szabad?

A hibiszkusz teáról már írtunk, hogy mennyire sokoldalú és páratlan teafajta. Nem csak különleges aromája, illata, zamata káprázatos, és nem csak rendkívül finom, frissítő, de sokféleképp támogatja a szervezetünket.

Azonban állandó kérdés, hogy mennyire hatásos egyes betegségek mellett vagy épp várandósan.

Nézzünk utána alaposabban ezutóbbinak!

A hibiszkusz tea terhesség alatt 

Mire is jó a hibiszkusz virág teája? Gyulladásgátló, – csökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ezzel is támogatva a szervezetet, főleg az őszi és téli hónapokban, illetve a fertőzéses időszakokban. A hibiszkusz maga azonban fiatalító, tisztító és regeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért számos különféle betegség enyhítésére is használják.  Nagy mennyiségben tartalmaz szerves savakat, fenolokat, flavonoidokat, illetve C-vitamint.

A hibiszkusz tea hatásai napestig sorolhatók lennének, hiszen igazán pozitívan hat az egész test működésére.Serkenti a kollagéntermelést, kívül-belül szépíti a bőrt. Szabályozza a vérnyomást, támogatja a májunkat. Erős antioxidáns, azaz a szabad gyököket leköti, mielőtt azokból rákos sejtek alakulnának. Antidepresszáns hatása van, nyugtatja az idegrendszert és csökkenti a különféle szorongásos, depressziós panaszokat, ezért az ezekre érzékenyeknek kifejezetten ajánlott rendszeresen a hibiszkusz tea fogyasztása. Enyhíti a menstruációs görcsöket, illetve a többi nemkívánatos tünetet is, úgy mint hangulatingadozás, evési kényszer. Emellett segíti a fogyást és csökkenti a koleszterinszintet.

Azonban kismamák kerüljék, egyeztessenek a kezelőorvossal, hisz vérnyomáscsökkentő, kitágíthatja az ereket. A hibiszkusz más egyébként egészséges növénnyel keverve is kapható és sok helyen ajánlják, azonban például a sokak által kedvelt csipkebogyó hibiszkusz tea terhesség alatt szintén nem ajánlott orvosi egyeztetés nélkül a fentebbi okra való tekintettel. A terhesség adott szakaszában minden bizonnyal lehet fogyasztani a megbeszélt mennyiségben, de semmiképp korlátlanul.

A hibiszkusz tea terhesen

Pontosabban a hibiszkusz tea terhesség előtt. Ugyanis még a várandósság megkezdése előtt fontos, hogy testileg és lelkileg is készen álljunk egy új élet kihordására, a bennünk növekvő csepp szervezetnek a lehető legjobb környezetet biztosítsuk majd. Írtuk, hogy terhesen, csak orvosi konzultációt követően és kis mennyiségben fogyasztható. Azonban előtte sokat segíthet, hiszen sok egészségügyi panaszt csökkenthet, emellett pedig nyugtatja az idegrendszert így a babavárást is elősegítheti a megfelelő lelkiállapot elérése révén.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!