A máriatövis mag és a máriatövis olaj népszerű étrend-kiegészítők, sokféle módon támogatja szervezetünket. Az olajok fogyasztásáról pro és contra lehet olvasni, de bizonyított egészségügyi tény, hogy bizonyos zsírban oldódó vitaminokhoz fontos, hogy fogyasszunk zsiradékot is, ezek közül pedig a napraforgó étolaj helyett érdemes például kipróbálni más növényi olajokat is. Ezeket nem csak sütéshez, főzéshez használhatjuk, […]
A goji vagy más néven farkas bogyó vagy lícium gyümölcs, egyre népszerűbbé válik hazánkban és Európa-szerte. Ez nem is csoda, hiszen a hazánkba elsődlegesen aszalva érkező gyümölcs, tápanyagokban dús, igazi szuperélelmiszernek számít. Rendkívül gazdag kalciumban, vasban, nagyon magas a C-vitamin tartalma. Fogyasztásával serkenthetjük a vese és a máj működését, lassíthatjuk az őszülést, a hajhullást. Jó […]
A különféle magliszteknél, amelyek a fehér liszt kiváltására nyújtanak egészséges alternatívát, gyakran előforduló kérdések merülnek fel, mint például, hogy fogyasztható-e terhesség alatt, adható-e gyerekeknek, vagy épp, hogy a cukorbetegség esetén használható-e?! Azt, hogy javasolt-e, és ha igen miért és hogyan a mandulaliszt cukorbetegnek, röviden megpróbáljuk összefoglalni. A mandulaliszt glikémiás indexe A kérdést közelítsük meg másfelől. […]
Az Aszalt Vörösáfonya Napi Adagja: Miért Érdemes Beépíteni az Étrendünkbe? Az aszalt vörösáfonya egyre népszerűbbé válik, nemcsak ízletes íze miatt, hanem jótékony hatásai révén is. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, így remek kiegészítője lehet a mindennapi étrendünknek. De vajon mennyi az a napi adag, amit érdemes fogyasztanunk? A Vörösáfonya Jótékony Hatásai Antioxidánsokban Gazdag: […]
A mák és a darált mák, ahogy azt már kismilliószor elmondtuk mi is és még sokan mások, az egyik legegészségesebb élelmiszerek közé tartozik. Évszázadok használt gyógyhatású növény, amely fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatású, a görcsoldástól, a köhögés- és lázcsillapításon át az emésztés támogatásáig sokféle bajra alkalmazzák. Azonban a mák káros hatásai is fontos téma, melyről beszélni kell, […]
A hibiszkusz virág teájáról többször is írtunk, beszéltünk a gyógy- és mellékhatásairól, a magas vérnyomásra gyakorolt hatásáról, arról, hogyan adjuk gyermekeinknek, vagy épp hogy fogyasztható-e terhesség alatt. A hibiszkusz tea áldásairól tehát bőven írtunk. Tudjuk, hogy gyulladásgátló és – csökkentő, támogatja az immunrendszert, regeneráló, magas a C-vitamin tartalma, emellett szerves savakban, fenolokban és flavonoidokban gazdag. […]
A dió, mák termékek esetében mindig visszatérő kérdés, hogy meddig áll el, hogyan lehet tárolni, hogy minél tovább élvezhessük aromáját, ízét, ne romoljon meg?! A darált dió meddig áll el? A darált diós recepteknek se szeri, se száma, télen talán népszerűbb a fogyasztása, de nyáron is szeretjük a különféle édességekben használni. Na de hogyan tároljuk? […]
A Heavenuts törekszik rá, hogy az egészség minden területen képviselje magát. Ez a kérdés pedig a csomagolóanyagok használatában is jelen van. Igyekszünk megtalálni a lehető legmegfelelőbb anyagot, melybe az árut csomagolva, annak minősége nem romlik, az egyes kritériumoknak megfelel, ugyanakkor a lehető leginkább óvja a környezetet. Természetesen tudjuk, hogy mindig van hova fejlődni, de örömmel […]
A hibiszkusz teáról már írtunk, hogy mennyire sokoldalú és páratlan teafajta. Nem csak különleges aromája, illata, zamata káprázatos, és nem csak rendkívül finom, frissítő, de sokféleképp támogatja a szervezetünket. Azonban állandó kérdés, hogy mennyire hatásos egyes betegségek mellett vagy épp várandósan. Nézzünk utána alaposabban ezutóbbinak! A hibiszkusz tea terhesség alatt Mire is jó a hibiszkusz virág […]
A cukrokról és a cukoralkoholokról már írtunk korábban. Mégis újra fel-felmerülő kérdés, hogy 1 dkg xilit mennyi cukornak felel meg, és egyáltalán mit tehetünk, hogy ne fehér cukrot fogyasszunk?! Egy biztos, ténylegesen javítja egészségünket, életminőségünket, ha a finomított kristálycukrot valamely alternatívára cseréljük. A xilit mennyi cukornak felel meg Sokkoló adat, hogy ma, Magyarországon „minden 12 ember közül egy cukorbeteg, […]










