Hibiszkusz tea elkészítése – így a legfinomabb!

A hibiszkusz virág teájáról többször is írtunk, beszéltünk a gyógy- és mellékhatásairól, a magas vérnyomásra gyakorolt hatásáról, arról, hogyan adjuk gyermekeinknek, vagy épp hogy fogyasztható-e terhesség alatt. A hibiszkusz tea áldásairól tehát bőven írtunk. Tudjuk, hogy gyulladásgátló és – csökkentő, támogatja az immunrendszert, regeneráló, magas a C-vitamin tartalma, emellett szerves savakban, fenolokban és flavonoidokban gazdag. Serkenti a kollagén termelését, antioxidáns, antidepresszánsként hat, enyhíti a menstruációs görcsöket, vízhajtó és a koleszterinszintre is pozitívan hat. És ez mind csak töredéke mindannak, ami miatt érdemes fogyasztani.

A kérdés már csak az, hogyan készítsük el?!

A hibiszkusz tea elkészítése

A hibiszkusz tea készítése semmivel sem különbözik, mint bármely más tea esetében (szálas, valódi, nem filteres teák esetén). Öntsünk 250 ml, forrásban lévő vizet 1 evőkanál hibiszkuszvirág teára, majd hagyjuk állni fedél alatt 7-10 percig.
A tea önmagában is nagyon kellemes, de hozzáadhatunk citromot, mentát, gyömbért, mézet, cukorhelyettesítőt vagy akár 100%-os gyümölcslevet.

A hibiszkusz tea áztatása

A hibiszkusz tea házilag is tökéletes, könnyedén elérhető finomság, egészséges frissítő, amit hidegen és melegen is fogyaszthatunk. Az, hogy naponta mennyit érdemes fogyasztani, természetesen attól is függ, hogy milyen problémára alkalmazzuk, vagy csak simán szomjoltóként fogyasztjuk?! Magas vérnyomás esetén akár napi 3 csészényi adagot is ihatunk (orvosi konzultációt követően!) cukorbetegség esetén 1-1,5 hónapig naponta 2 csésze az ajánlott.

Nem csak forrázva ihatjuk, de áztathatjuk is. Ekkora csupán meleg, nem forró vízben, körülbelül 20 percig ázatjuk a fentebbi mennyiséget. A C-vitamin tartalma miatt talán még hasznosabb is az áztatás. Ennyi idő alatt elég tömény italt kapunk, amelyet aztán tovább is lehet hígítani, ízléstől függően.

A csipkebogyó hibiszkusz tea készítése H3

A cseppfertőzéses időszakban megelőzésképp, vagy megfázás, meghűlés, egyéb betegségek esetén a hibiszkusz teánkat csipkebogyóval is kiegészíthetjük, így magasabb C-vitamintartalmú teát kapunk, mely még inkább erősíti az immunrendszerünket és hamarabb le tudjuk küzdeni a betegséget.

Nálunk a hibiszkuszvirág tea a lehető legjobb minőség, aromás, telt színnel, és még teltebb, zamatos ízzel.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!