Természetes megoldás: hibiszkusz tea magas vérnyomásra

Sajnos napjainkban az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma, a hipertónia, azaz magasvérnyomás. A gyógyszeres terápia mellett azonban léteznek bizonyos növényi táplálékok, melyek enyhítik a panaszokat, sőt, meg is előzhető általa a betegség kialakulása (természetesen sok más szempont is kulcsfontosságú, meghatározó.)

Ezen élelmiszerek közül az egyik, a hibiszkusz virág teája, melyet most már egyre inkább szélesebb körben ismernek. Eddig a világ csak szépségéről ismerte, a belőle készült teát kevésbé. A hibiszkusz, mely Ázsiából és Észak-Afrikából származik, rendkívüli szépségű, elsőként dísznövényként terjedt el. Két-háromszáz faja létezik, ebből több is gyógyhatással bír.  Temérdek pozitív hatása van a szervezetünkre, ezért mindenképp érdemes megkóstolni és rendszeresen fogyasztani.

Hibiszkusz tea magas vérnyomásra

A hibiszkusz virág teája gyulladásgátló, – csökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ezzel is támogatva a szervezetet, főleg az őszi és téli hónapokban, illetve a fertőzéses időszakokban. A hibiszkusz maga azonban fiatalító, tisztító és regeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért számos különféle betegség enyhítésére is használják.  Nagy mennyiségben tartalmaz szerves savakat, fenolokat, flavonoidokat, illetve C-vitamint.

A hibiszkusz tea hatásai napestig sorolhatók lennének, hiszen igazán pozitívan hat az egész test működésére. Serkenti a kollagéntermelést, kívül-belül szépíti a bőrt. Erős antioxidáns, azaz a szabad gyököket leköti, mielőtt azokból rákos sejtek alakulnának.

Antidepresszáns hatása van, nyugtatja az idegrendszert és csökkenti a különféle szorongásos, depressziós panaszokat, ezért az ezekre érzékenyeknek kifejezetten ajánlott rendszeresen a hibiszkusz tea fogyasztása. Enyhíti a menstruációs görcsöket, illetve a többi nemkívánatos tünetet is, úgy mint hangulatingadozás, evési kényszer. Emellett segíti a fogyást és csökkenti a koleszterinszintet.

Természetes vízhajtó, szabályozza a vérnyomást, támogatja a májunkat. Magas C-vitamin tartalmának hála a vírusos, cseppfertőzéses hónapokban remek társ lehet. Antioxidánsként pedig a daganatos betegségek megelőzésében van segítségünkre.

A magas vérnyomásra kifejezetten hatásos, számos kutatás foglalkozott már ezzel az elmúlt évtizedekben. A ’90-es években például egy közel 50 fős csoportban körülbelül 2 hétig itattak hibiszkusz illetve fekete teát a résztvevőkkel. Az eltelt időszak végére a hibiszkusz teát fogyasztók vérnyomásának csökkenése 10%-kal jobb értéket ért el, mint a kontrol csoporté.

A sok folyadék egyébként is alapvetően fontos, miért ne egészíthetnénk ki ezt hibiszkusz teával, hogy jóízű és egészséges társunk legyen a nap során.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!