Goji bogyó és a cukorbetegség

5 tipp a goji bogyó fogyasztásához. Hidd el, nem csak magában és müzlivel finom!

A goji vagy más néven farkas bogyó vagy lícium gyümölcs, egyre népszerűbbé válik hazánkban és Európa-szerte. Ez nem is csoda, hiszen a hazánkba elsődlegesen aszalva érkező gyümölcs, tápanyagokban dús, igazi szuperélelmiszernek számít. Rendkívül gazdag kalciumban, vasban, nagyon magas a C-vitamin tartalma. Fogyasztásával serkenthetjük a vese és a máj működését, lassíthatjuk az őszülést, a hajhullást. Jó hatással van a szemre, az egészséges koleszterinszintre, a vérnyomásra, a vércukorszintre, az agyra és a véredényekre. Segít a testsúly megtartásában, illetve kontrollálásában

Ahogy fentebb olvasható, a vércukorra is pozitívan hat, így elkezdték vizsgálni a goji bogyó cukorbetegség kezelésében való szerepét, illetően, hogy fogyasztható-e cukorbetegség esetén.

Ehhez érdemes megnéznünk a szénhidráttartalmát, a goji bogyó kalória tartalmát, na meg a goji bogyó cukortartalma is nagyon sokat elárul nekünk.

A goji bogyó szénhidráttartalma 

A goji bogyó szénhidráttartalma 100 grammra vetítve körülbelül 64-65 gramm, ebből pedig 45-50 gramm a cukor. Kalória tartalma pedig 343-345 kcal / 100 g. Ami ennél pedig fontosabb, hogy a glikémiás indexe alacsony, azaz nem emeli meg a vércukor szintet drasztikusan, sőt.

Ezen kívül béta-szisztoszterolt tartalmaz, ami egy olyan anyag, ami megakadályozza a koleszterin felszívódását az emésztő traktusban. A kutatás során megállapították, hogy a goji bogyó ennek köszönhetően jelentősen képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét és a vércukorszintet is. Ennek megfelelően a cukorbetegek számára is igen hatékony szerről van szó.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!