Pár hete már megosztottunk egy rövid cikket a kesudióról. Az utóbbi időszakban pedig azt tapasztaljuk, hogy egyre több kérdést kapunk termékekről, táplálkozási szokásokról, sőt, konkrét cikkekkel kapcsolatban is. Ugyanígy, a kesudióról is még érkezett sok kérdés, ezért igyekszünk alaposabban körüljárni a témát és még egy, picit részletesebb bejegyzést készíteni. Nagyjából összefoglaltuk a főbb tudnivalókat a […]
Az előző cikkünkben már bemutattuk az útifű maghéjat, melyet az egyik legalapvetőbb kincsnek tekinthetünk, ha picit túlterheltük gyomrunkat vagy épp a kevés rostfogyasztásból és helytelen táplálkozásból fakadóan akad néhány problémánk. Nézzük, mit tehetünk még önmagunkért?! Máriatövis A máriatövis egy csodálatos növény, mely hatékonyan támogatja a fogyást, a máj regenerálásában pedig utánozhatatlan hatása van. Többféleképp […]
Palóc Ropi 135 g – a klasszikus magyar sós rágcsálnivaló, amely mindig kéznél van Ha van olyan nassolnivaló, amit minden magyar ismer, az bizony a ropi. A Palóc Ropi 135 g pontosan azt a hagyományos ízvilágot hozza, amit gyerekkorunk óta imádunk: vékony, ropogós, enyhén sós – és egyszerűen abbahagyhatatlan. Miért érdemes Palóc Ropit választani? 1. […]
A különféle mogyorókrémeket sokan szeretjük, ezért is kínálunk többfélét is, a pisztáciavajtól a kesu- és mandulakrémen át, egészen a földimogyoró krémekig. Azonban igyekszünk tovább színesíteni a kínálatot minden termékkör esetében. Most ez a termékcsalád bővült. A megismert, megkedvelt magvajak palettáján hét új finomság tűnt fel, melyek pálmaolajtól és hozzáadott cukortól mentesek. Fehércsoki krém A fehércsoki […]
Több hazai és külföldi oldalon találtam alternatív receptötleteket az egyik kedvenc édességemre, a császármorzsára. A köles, mint fő hozzávaló nagyon megfogott. Egyébként is nagyon szeretem, de az egész csapat szereti, hiszen sokféleképp, változatosan elkészíthető alapanyag. Lehet édesen, sósan is használni. Készíthetünk belőle “túrógombócot“, sőt kipróbáltuk a “köleskolbászt” is, de erről majd egy későbbi bejegyzésben olvashattok. […]
Mind tudjuk, hogy a kedd, az igazából egy sunyi hétfő és bizony a hét elejére néha jól esik egy kicsit lazább ételt enni, ami erőt ad a hét többi napjára. Persze ez nem jelenti, hogy a következő receptet ne lehetne hétvégére tartogatni, amikor ráérünk mellette picit lazítani, egy jó filmet megnézni esetleg. A pizzát szinte […]
Többféle lisztet is kínálunk és ezekről összefoglaló cikket is olvashattatok már és persze számos recepttel találkozhattunk a blogunkon. Mégis érdemes kiemelni, és picit részletesebben megismerni két olyan lisztet, amelyet bárki könnyedén használhat a konyhában és válthatja le a hagyományos fehér búzalisztet, ez pedig a köles és a hajdina liszt. A köles liszt A kölest (és […]
Fehérjében gazdag, laktató egytálételt keresel? Olyat, ami gyorsan elkészül, és egészséges is? Mutatunk egy szuper receptet hajdinával, ami tápanyagokban gazdag. Fogyasztható reggelire, ebédre, de köretnek is megfelelő. Vegán, de garantáltan dúskál fehérjében, ráadásul roppant ízletes. Megéri kipróbálni! A hajdina A hajdináról tudni kell, hogy magas a fehérje-, vitamin- és rosttartalma. A népgyógyászat a hajdinát a […]
Előző cikkünkben már kiveséztük, melyik rizs miért hasznos és mire használható. Úgy éreztük, rég volt már recept, meg egyébként is.. A kedd egy sunyi hétfő, legyen egy finom recept, amivel megörvendeztetjük a családot, barátokat… Vagy akár magunkat! A fekete rizsről tudjuk már, hogy nehezebb, időigényesebb a főzése, mint a hagyományos fehér rizsnek. Azonban érdemes esetleg […]
A gabonaféléket hozzávetőlegesen jól ismerjük, de azért még akadnak tévedések. Napjainkban, amikor számos élelmiszerallergia fordul elő, vagy más ilyen-olyan, különböző érzékenység, érdemes picit utánajárni, hogy mégis mit is fogyasztunk. Mivel a gabonafélék ősidők óta az emberiség fő táplálkozási elemei közé sorolható, olyan alapvető ételről beszélünk, mely megéri, hogy külön fejezetet nyisson róla, bármely élelmiszerrel foglalkozó […]