Mire jó a zabpehely liszt? – Kedvenceink a konyhában

Bizonyos időszakokban hajlamosabbak vagyunk megreformálni étkezési szokásainkat, és egészségesebb életmódra váltani. Ilyen például az új év is. No de, életmódváltásra minden időpont megfelelő és jó hírünk van: kis lépésekben is el lehet kezdeni, amivel apránként egyre inkább kedvezünk egészségünknek. Az első lépések egyike, hogy a fő konyhai alapanyagainkat tüzetesen szemügyre vesszük, miket is fogyasztunk: lisztek, […]

A tönköly liszt nyomában – mire jó?

Ahogy picit elkezdjük átgondolni mindennapi étkezéseinket és próbálunk alternatívákat keresni a klasszikus, sima fehér búzalisztre, rájövünk, hogy egy apró kis változtatás is óriási jelentőséggel bírhat. A tönkölybúza máris ad egy pluszt, ráadásul ugyanolyan könnyedén használható. Járjunk utána mire is jó?! A tönkölybúza eredete A tönkölybúzát egyes kutatások szerint már i.e. 6.évezred környékén Délnyugat-Ázsiában is termesztették […]

A csicseriborsó felhasználása egészségesen

8+1 recept ötlettel mutatjuk be a csicseriborsó felhasználását egészségesen.

Írtunk már a csicseriborsó egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól és hogy miért szerencsés választás, ha rendszeresen fogyasztjuk! Ugyanakkor alapvetőnek tartjuk, hogy recepteket is mutassunk, hogy a gyakorlatban, hogyan is fest a felhasználása, mit tudunk készíteni belőle! 1. Csicseriborsó krém A csicseriborsó krém, vagy legismertebb nevén hummusz, egy könnyed, lágy elemózsia, amelyet fogyaszthatunk pirítóssal, pita kenyérrel, falafellel […]

Új édes krémek a kínálatban

A különféle mogyorókrémeket sokan szeretjük, ezért is kínálunk többfélét is, a pisztáciavajtól a kesu- és mandulakrémen át, egészen a földimogyoró krémekig. Azonban igyekszünk tovább színesíteni a kínálatot minden termékkör esetében. Most ez a termékcsalád bővült. A megismert, megkedvelt magvajak palettáján hét új finomság tűnt fel, melyek pálmaolajtól és hozzáadott cukortól mentesek. Fehércsoki krém A fehércsoki […]

Fehérjében gazdag, zabpelyhes, quinoás „müzliszelet”, több változatban

Ismerős az érzés, amikor megkívánunk egy finom, de gyors majszolnivalót, valami édeset, de egészségeset..? Ugyanakkor persze a család minden tagja valahogy más ízben képzeli el, amit felajánlunk, hogy elkészítünk. Nos, most pont olyan recepttel készültünk, ami egy alap masszából áll, és ízlések és kívánságok szerint tudunk módosítani. Nem ördöngösség, egyedül a quinoát kell helyesen megfőzni, […]

Kétféle puding – laktató, finom, egészséges

Van, amikor semmi másra nem vágyunk csak valami mérsékelten (vagy valakinek erősen) édes pohárkrémre, pudingra. Nincs is ezzel semmi baj. A felesleges kalóriatöbletet és az extrém magas cukorbevitelt pedig könnyedén elkerülhetjük. Ehhez hoztam két csodálatos kedvenc alapanyagot, melyekkel kis időráfordítással szemetgyönyörködtető és finom desszerteket tudunk készíteni magunknak!   Chia puding: A chia magról már beszéltünk […]

Méregtelenítés természetesen és óvatosan.

  Az előző cikkünkben már bemutattuk az útifű maghéjat, melyet az egyik legalapvetőbb kincsnek tekinthetünk, ha picit túlterheltük gyomrunkat vagy épp a kevés rostfogyasztásból és helytelen táplálkozásból fakadóan akad néhány problémánk. Nézzük, mit tehetünk még önmagunkért?! Máriatövis A máriatövis egy csodálatos növény, mely hatékonyan támogatja a fogyást, a máj regenerálásában pedig utánozhatatlan hatása van.  Többféleképp […]

Nasizni bűntudat nélkül?

Könnyű és gyors energiagolyó receptek, amiket akár a gyermekeinkkel is el tudunk készíteni! A cukros ételek felpörgetnek és energiát adnak, de nem mindegy, hogy a szervezetnek jótékony energialöketet adunk, vagy olyat, ami esetleg hamar visszaüt vagy túlpörget. Aki egy kicsit egészségtudatosabban táplálkozik, azoknak ajánljuk a nagyon finom, sokféleképpen variálható, természetes gyümölcscukrot, sok ásványi anyagot és […]

Házi granola, avagy kulcs egy tökéletes reggelihez

Szerintünk egy adag ínycsiklandozó, ropogós, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag granola minden háztartásban szükséges. A gyors, egészséges és finom reggeli kulcsa. Pillanatok alatt elkészül és már fogyaszthatjuk is. Adhatjuk tejhez/növényi tejhez, joghurthoz, kásához; de bárhogy is döntünk, biztonsan laktató harapnivalót kapunk. Mutatunk egy általunk kedvelt alap granola receptet, melyet kedvünk szerint alakíthatunk. Ki lehet cserélni […]

Itt az új termésű kék mák – Friss, hazai, egészséges!

Itt az új termésű kék mák – Friss, hazai, egészséges! A 2025-ös év idei termésű hazai kék mákja megérkezett – és idén különösen ígéretes a minősége! Frissessége, telt íze és csodás illata minden konyhában megállja a helyét – legyen szó karácsonyi bejgliről, klasszikus mákos tésztáról vagy modern, egészségtudatos ételekről. Miért érdemes most beszerezni? ✅ Frissesség: […]