Volt már több muffin receptünk (áfonyás, sütőtökös, almás), de észrevettük, hogy hiányzik egy igazi csokis, édes verzió. Természetesen amennyire lehet, egészségesen, cukor nélkül, fehér liszt használata nélkül. A mandula lisztes muffin egyszerűen csak tökéletes, hisz a mandula liszt rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, eredendően gluténmentes liszt, amivel könnyedén kiváltható a hagyományos búzaliszt. Ez a […]
Mind tudjuk, hogy a kedd, az igazából egy sunyi hétfő és bizony a hét elejére néha jól esik egy kicsit lazább ételt enni, ami erőt ad a hét többi napjára. Persze ez nem jelenti, hogy a következő receptet ne lehetne hétvégére tartogatni, amikor ráérünk mellette picit lazítani, egy jó filmet megnézni esetleg. A pizzát szinte […]
Napraforgó Mag: A Tápláló Csoda A napraforgó mag nem csupán egy ízletes snack, hanem egy igazi tápláló csoda, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a napraforgó mag tápanyagait, felhasználási lehetőségeit és jótékony hatásait. Tápanyagokban Gazdag A napraforgó mag gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, többek között: E-vitamin: Erős antioxidáns, amely segít megvédeni a sejteket […]
Előző cikkünkben már kiveséztük, melyik rizs miért hasznos és mire használható. Úgy éreztük, rég volt már recept, meg egyébként is.. A kedd egy sunyi hétfő, legyen egy finom recept, amivel megörvendeztetjük a családot, barátokat… Vagy akár magunkat! A fekete rizsről tudjuk már, hogy nehezebb, időigényesebb a főzése, mint a hagyományos fehér rizsnek. Azonban érdemes esetleg […]
Már több mint két hét is eltelt, mióta édességgel rukkoltunk volna elő, és ez a hiányérzet motoszkált a fejemben egész nap. Itt az új hét és még bizony nyomni kell a munkát. Mindenkinek jár valami könnyed desszert, amit elvihet munkába, elcsomagolhat a gyermekének az iskolába. Nem terheli meg a gyomrot, de ad egy kis löketet […]
Az aszalt vörösáfonya egy sokoldalú hozzávaló, amelyet különféle ételek és italok ízesítésére, valamint tápláló snacks-ként használhatunk. Íme néhány felhasználási javaslat: Saláták: Az aszalt vörösáfonya remekül illik zöldsalátákhoz, különösen olyanokhoz, amelyekhez diófélék vagy sajtok is kerülnek. Az édes és savanykás íz jól kiegészíti a saláták ízét. Smoothiek: Turmixokba is tehetjük, hogy extra ízt és tápanyagot adjunk […]
Tudjuk jól, hogy a máriatövis nem olyan ismert gyógynövény, mint a kamilla vagy a család, pedig hasznos kis társunk és érdemes jobban megismerni, sőt rendszeresen használni. Fogyasztható a magja önmagában vagy darálva, vagy hidegen sajtolt olaja, amit akár külsőleg is használhatunk. A máriatövist, latin nevén Silybum marianum, szokták tejbogáncsnak is nevezni. Az elnevezés onnan fakad, hogy a […]
A tahini egy szezámmagból készült pép, amely rendkívül tápláló, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az alábbiakban összegyüjtöttük, kinek ajánlott a tahini fogyasztása: 1. Vegetáriánusok és vegánok A tahini gazdag növényi fehérjében, így ideális fehérjeforrás lehet azok számára, akik nem fogyasztanak húst vagy állati eredetű termékeket. 2. Szív- és érrendszeri problémákkal küzdők A tahini tele van […]
A görögszénáról talán sokan nem is sejtjük hányféle csodálatos, jótékony hatással rendelkezik, mennyire sokoldalú növény. Minden konyhában ott lenne a helye, hiszen fűszernövényként is megállja a helyét. Az indiai a curry és számos chutney egyik legfontosabb alapanyaga. Ezen kívül vegetáriánus, rizses fogásokat ízesíthetünk vele. Egyiptomban kenyerekhez, teákhoz adják. Markáns, ánizsos illata, aromája van Röviden a görögszéna történelméről […]
Rengeteg liszttel találkozhatunk, a “hagyományos” búzaliszten kívül, amelyek számos dologban térnek el társuktól. Egyes esetekben nem csak gazdagabbak tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, de ízletesebb alternatívát is jelentenek. Próbáljuk kiváltani a megszokott hozzávalónkat zab-, hajdina-, köles-, gesztenye-, mandula-, vagy kókuszliszttel. De melyik mire való? Segítünk a tájékozódásban! Amaránt liszt Alapvetően gluténmentes liszt, mely gazdag fehérje-, vitamin-, […]