Mandula lisztes muffin recept

Mandulalisztes muffin recept

Volt már több muffin receptünk (áfonyás, sütőtökös, almás), de észrevettük, hogy hiányzik egy igazi csokis, édes verzió. Természetesen amennyire lehet, egészségesen, cukor nélkül, fehér liszt használata nélkül. A mandula lisztes muffin egyszerűen csak tökéletes, hisz a mandula liszt rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, eredendően gluténmentes liszt, amivel könnyedén kiváltható a hagyományos búzaliszt. Ez a […]

Lustázós napokra okosan! – Süssünk diétás pizzát

Mind tudjuk, hogy a kedd, az igazából egy sunyi hétfő és bizony a hét elejére néha jól esik egy kicsit lazább ételt enni, ami erőt ad a hét többi napjára. Persze ez nem jelenti, hogy a következő receptet ne lehetne hétvégére tartogatni, amikor ráérünk mellette picit lazítani, egy jó filmet megnézni esetleg. A pizzát szinte […]

Napraforgó mag.Amit még nem tudtál róla.

Napraforgó Mag: A Tápláló Csoda A napraforgó mag nem csupán egy ízletes snack, hanem egy igazi tápláló csoda, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ebben a blogbejegyzésben felfedezzük a napraforgó mag tápanyagait, felhasználási lehetőségeit és jótékony hatásait. Tápanyagokban Gazdag A napraforgó mag gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, többek között: E-vitamin: Erős antioxidáns, amely segít megvédeni a sejteket […]

Fekete rizspuding – ázsiai finomság a hétre

Előző cikkünkben már kiveséztük, melyik rizs miért hasznos és mire használható. Úgy éreztük, rég volt már recept, meg egyébként is.. A kedd egy sunyi hétfő, legyen egy finom recept, amivel megörvendeztetjük a családot, barátokat… Vagy akár magunkat! A fekete rizsről tudjuk már, hogy nehezebb, időigényesebb a főzése, mint a hagyományos fehér rizsnek. Azonban érdemes esetleg […]

Mogyoróvajas szelet

Már több mint két hét is eltelt, mióta édességgel rukkoltunk volna elő, és ez a hiányérzet motoszkált a fejemben egész nap. Itt az új hét és még bizony nyomni kell a munkát. Mindenkinek jár valami könnyed desszert, amit elvihet munkába, elcsomagolhat a gyermekének az iskolába. Nem terheli meg a gyomrot, de ad egy kis löketet […]

Aszalt vörösáfonya felhasználása

Az aszalt vörösáfonya egy sokoldalú hozzávaló, amelyet különféle ételek és italok ízesítésére, valamint tápláló snacks-ként használhatunk. Íme néhány felhasználási javaslat: Saláták: Az aszalt vörösáfonya remekül illik zöldsalátákhoz, különösen olyanokhoz, amelyekhez diófélék vagy sajtok is kerülnek. Az édes és savanykás íz jól kiegészíti a saláták ízét. Smoothiek: Turmixokba is tehetjük, hogy extra ízt és tápanyagot adjunk […]

Máriatövis mag tea recept

Tudjuk jól, hogy a máriatövis nem olyan ismert gyógynövény, mint a kamilla vagy a család, pedig hasznos kis társunk és érdemes jobban megismerni, sőt rendszeresen használni. Fogyasztható a magja önmagában vagy darálva, vagy hidegen sajtolt olaja, amit akár külsőleg is használhatunk. A máriatövist, latin nevén Silybum marianum, szokták tejbogáncsnak is nevezni. Az elnevezés onnan fakad, hogy a […]

Kinek ajánlott a tahini fogyaztása

A tahini egy szezámmagból készült pép, amely rendkívül tápláló, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az alábbiakban összegyüjtöttük, kinek ajánlott a tahini fogyasztása: 1. Vegetáriánusok és vegánok A tahini gazdag növényi fehérjében, így ideális fehérjeforrás lehet azok számára, akik nem fogyasztanak húst vagy állati eredetű termékeket. 2. Szív- és érrendszeri problémákkal küzdők A tahini tele van […]

Görögszéna mag elkészítése

Görögszénamag elkészítése

A görögszénáról talán sokan nem is sejtjük hányféle csodálatos, jótékony hatással rendelkezik, mennyire sokoldalú növény. Minden konyhában ott lenne a helye, hiszen fűszernövényként is megállja a helyét. Az indiai a curry és számos chutney egyik legfontosabb alapanyaga. Ezen kívül vegetáriánus, rizses fogásokat ízesíthetünk vele. Egyiptomban kenyerekhez, teákhoz adják. Markáns, ánizsos illata, aromája van Röviden a görögszéna történelméről […]

Minden, ami nem búzaliszt

Rengeteg liszttel találkozhatunk, a “hagyományos” búzaliszten kívül, amelyek számos dologban térnek el társuktól. Egyes esetekben nem csak gazdagabbak tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, de ízletesebb alternatívát is jelentenek. Próbáljuk kiváltani a megszokott hozzávalónkat zab-, hajdina-, köles-, gesztenye-, mandula-, vagy kókuszliszttel. De melyik mire való? Segítünk a tájékozódásban! Amaránt liszt Alapvetően gluténmentes liszt, mely gazdag fehérje-, vitamin-, […]