Kedves Látogatóink! Az ünnepi nyitvatartás a következőképp alakul: Az ügyfélszolgálat hétköznaponta 8:00 és 16:00 között érhető el. 2022.12.23. – utolsó munkanap 2020.12.24. – 2023.01.01. – zárva tartunk Első munkanap: 2023.01.02. Természetesen e-mailben továbbra is elérhetők vagyunk. A szállítások várható alakulása: 1. GLS Futárszolgálattal: 2022.12.23. (péntek) – utolsó csomagfeladási nap Karácsony előtt A 22-én feladott GLS […]
A zserbót nagyon szeretjük, de mi lenne, ha ezt kis falatokba „csomagolnánk”? Mi lenne, ha meg tudnánk oldani cukormentesen, egészségesen? Jó hírem van! Meg tudjuk! Következzen egy diétás recept, amelyet szuper könnyedén el tudunk készíteni! Hozzávalók: 175 g cukormentes keksz 120-125 g darált dió 90 g eritrit vagy xilit 100 g cukormentes lekvár (hozzáadott cukortól […]
Az előző bejegyzésben a mandula lisztet kezdtük picit mélyebben, részletesebben kivesézni. Most, hogy ne legyen olyan tömény a téma, hoztunk egy szuper receptet vele. Természetesen ki, hogy van ezzel, de mi rajongunk Olaszországért és Szicíliáért. A két ország a „közhiedelemmel” ellentétben sok mindenben eltér. Más a mentalitás, másabb szokásokat figyelhetünk meg. De természetesen sok közös […]
A tél egyre inkább megmutatja dermesztő valóját; a szürke, rövid nappalok egyre hidegebbé válnak. Bár sok baktériumnak, vírusnak pont a hideg idő az ellenfele, mégis a hidegről a melegbe, a melegből a hidegbe közlekedés kikezdheti az immunrendszerünket. A körültekintő életmód során, a táplálkozásunkkal is igyekszünk minél több tápanyaggal, vitaminnal, ásványi anyaggal ellátni a szervezetünket. Ilyenkor […]
Biztosak vagyunk benne, hogy nem vagyunk egyedül azzal, hogy kávé nélkül nem indulhat a nap. Azonban az, hogy ki milyen kávét választ, és hogyan elkészítve szereti elfogyasztani, az teljesen egyedi. A kávék népes palettáján megtalálható a zöld kávé is, ami kezd egyre népszerűbbé válni. Kevésbé ismert és elterjedt, mint a fekete társa, holott diétás és […]
A sárgaborsó gazdag, tápláló élelmiszer, amiből változatos, finom, egészséges ételek készíthetők. A főzelék jut eszébe sokaknak, pedig levesként még többféle fűszerrel, ízzel (és persze állaggal is) kísérletezhetünk. Mutatunk három tippet, receptet, ami minden évszakban megállja helyét! Sárgaborsó krémleves A sárgaborsó krémleves talán az első, ami eszembe jut. Egyszerű és nagyszerű. Tulajdonképp mi döntjük el, végül […]
A gyümölcsöket, zöldségeket kétség nem fér hozzá, hogy frissen a legjobb fogyasztani. Azonban több oka is van, amiért érdemes szárított formában is tárolni. Egyrészt a főzés, sütés közben rengeteg recept pont azt kívánja meg, másrészt nem is mindig elérhető frissen a kedvencünk (őszi, téli hónapok) és a fagyasztott verzió mellett remek alternatívát jelentenek. Nem utolsó […]
Ha valaki valaha kóstolt biscotti-t (ejtsd: biszkotti), az tudja, hogy ez a kemény állagú, egyáltalán nem hagyományos keksz kávé mellé, esetleg forró csokoládé, forralt bor, tea mellé az igazi. Amolyan beletunkolós, elnyammogós, igazi édes élvezet, amely arra a pár percre maximálisa kikapcsol, ellazít és feltölt, amíg a forró italt kortyolgatjuk és a biszkottit elrágcsáljuk. Apró […]
A köret választásánál általában a krumplit, rizst és esetleg salátákat mondunk elsőre. Azonban ha picit is gyakorlottabbak vagyunk, tudjuk, hogy számtalan lehetőségünk van, hogy kiváltsuk a rizst (amiből szintén sokféle van). Ráadásul sok közülük nem csak ízletes, de egészséges is. Az egészségtudatos és a változatos étkezés hívei bizonyára találkoztak már a hajdinával, quinoával vagy épp […]
Rohanó mindennapjainkban szükségünk van olyan receptekre, amik egyszerre ízletesek és mégis pikk-pakk elkészülünk vele. Egy átlag háziasszonynak nem egyszerű lavíroznia a munka, gyerekek és az otthoni teendők sokasága között, még sem lehet megállni. Nos, megint egy olyan recepttel készültünk, ami megfelel a nyomás alatt álló anyukáknak, a konyhaművészetben kevésbé jártasoknak, vagy azoknak, akik egyszerűt, de […]