Kuszkusz – hagyományos desszertek új köntösben

A kuszkuszról már írtunk, mennyire nagyszerű álgabona, melyet akár a kölest, sokféleképp tudunk használni. Bár alapvetően köretként vagy egytálétel alapjaként jelenik meg a tányérjainkon, de akárcsak a rizs, tudunk vele desszertet is alkotni.

Nos, a jól ismert rizsfelfújtat és tejberizst kicserélhetjük a sokkal egyszerűbben készíthető, és új ízélményekkel szolgáló kuszkusszal!

Lássuk is a recepteket!

Kuszkuszfelfújt

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. A növényi italt felforraljuk, a kuszkuszt leforrázzuk vele. Fedő alatt, letakarva hagyjuk, amíg megdagad, és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A tojások sárgáját a vaníliával és a cukorhelyettesítővel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
  3. Hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzáforgatjuk a kuszkuszhoz.
  5. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Amikor már picit barnul a teteje, akkor vesszük ki (tűpróbát csinálhatunk).
  6. Lekvárt vagy gyümölcspürét készítünk, egy tányér aljára locsolunk és erre tálaljuk melegen a felfújtat.
  7. Tipp: rétegezhetjük is! A tojásfehérje habjának háromnegyedét keverjük csak hozzá először, sütjük, majd erre egy réteg lekvár, majd a maradék fehérjehab, újabb 5-6 perc sütét.
  8. Bónusz megszórhatjuk kókuszreszelékkel, kókuszchips-szel, liofilizált eperrel; sőt egy pici reszelt citromot is keverhetünk a masszába.

Jó étvágyat!

 

Tejbekuszkusz   

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. A növényi italt (vagy sima tejet) felforraljuk, majd hozzákeverjük az agávé szirupot.
  2. A kuszkuszt összekeverem a kókuszreszelékkel, az aszalt gyümölcsökkel.
  3. A forró, növényi italt ráöntjük a kuszkuszra. Fedő alatt hagyjuk állni 20-30 percet. (A kuszkusz eközben megszívja magát, megpuhul, mást nem igényel.)
  4. Tálaláskor megszórjuk kókuszchips-szel vagy kakaóbab törettel, esetleg egy kanál savanykás lekvárt teszünk a tetejére.

Jó étvágyat!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!