A friss, házi pékáru szerintünk az egyik legjobb dolog a világon. A lakást megtölti a finom illat, a meleg, puha, magvas – olívás kifli pedig tökéletes egy bágyadt reggelen. Természetesen megspékelve valamilyen finom krémmel, hozzá sok zöldség, 100%-os gyümölcslé… (és persze kávé!)
Nos nem is olyan nehéz elkészíteni ezt az omlós kiflit. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók:
- 35 g útifű maghéj
- 20 g lenmag
- 10 g szezámmag
- 5 g chia mag
- 7 g sütőpor
- 4 db tojás
- 125 g túró
- só
- 1-2 tk édesítő, pl eritrit, xilit (vagy folyékony édesítőből pici)
- olívabogyó (ha lehet, fekete), felkockázva
- a tetejére szezám, fekete szezám, lenmag, napraforgó mag, stb – ízlés szerint
Az olívabogyó kivételével mindent alaposan összeturmixolok (lisztek helyett), majd az olívabogyót kanállal belekeverem.
15 percig pihentetem a tésztát. Hat egyenlő részre osztom, nedves kézzel kifliket/stanglit/rudakat formázok, majd megforgatom magkeverékben/szezámmagban (vagy megkenem tojással és megszórom).
Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben, sütőpapíron kb 15-20 perc alatt megsütöm (amíg szép aranybarna nem lesz).