Ínycsiklandozó mandula lisztes bögrés süti

Túl vagyunk a karácsonyi nagy falatozásokon, de hamarosan a szilveszter menü is ránk vár. A kettő között talán nem árt egy kis szünet, legalábbis ami az emésztésünket illeti. No persze, nem kell lemondani a finom süteményekről, csak tudatosan más alapanyagokkal dolgozni. Ha esetleg a bejgli, a flódni, zserbó, és egyéb finomságok elfogytak volna, de még vágyunk valami édesre, most lehet másféle liszthez nyúlni, a finomított cukrot elkerülni, hogy egy szusszanásnyi időt adjunk a gyomrunknak.

A mandula lisztet időről időre emlegetni szoktuk, hiszen egy fantasztikus, könnyen kezelhető, utánozhatatlan ízű, aromájú anyag, amit nagyon változatosan tudunk használni. A mandula lisztes bögrés sütihez csak bögre kell, néhány minőségi alapanyag, mikró és pár perc!

Külön pontnak érzem, hogy a mandula liszt sütés nélkül is isteni, nem hasonlítható össze semelyik más, hagyományos vagy reform liszttel.

Lássuk is a receptet, ami nálunk 4 főre, vagyis 4 bögrére készült.

Mandula lisztes bögrés süti recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojást, a juharszirupot, a kókuszolajat összekeverem egy nagy tálban, majd ehhez adom hozzá apránként a mandula lisztet és a kakaóport. Addig kevergetem, amíg sűrű, homogén masszát nem kapok.

Ha túl sűrűnek, száraznak érzem, pici tejjel vagy növényi itallal lazíthatok rajta (de nem szükséges). Ha pedig hígnak, több mandula lisztet keverek hozzá.

A tésztát egyenlő arányban egy-egy nagyobb bögrébe öntöm és 1-2 perc alatt készre sütöm mikrohullámú sütőben.

Tipp: Egy kedves olvasónk jelezte, hogy a muffint sem kedvelik a családtagok. Így aki azt nem kedveli, ezt talán fogja. De, hogy biztosra menjünk, a tészta közepébe, két réteg közé egy adag minőségi cukormentes csokoládét rejthetünk.:)

A kész süteményt porrá őrölt xilittel szórom meg és friss gyümölcsökkel vagy lekvárral kínálom.