Fügés, törökmogyorós falatok

Ez a két fő hozzávaló, aminek a már a hallatán is összefut a nyál a szánkban. A füge frissen és aszalva is egy hihetetlenül finom és egészséges gyümölcs, a törökmogyoró pedig nem véletlenül sokak kedvence, és a csokoládé gyártás erős fegyvere.

Nos azt hiszem, ha ezekkel készül recept, az már önmagában jót jelent.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Az aszalt fügét apróra kockázom, vízben legalább egy éjszakán át áztatom. (A vízhez adhatok vaníliát).

Reggel a fügét, a vízzel, amiben áztattam összeturmixolom.

180 °C-os sütőben megpörkölöm (kb 15 perc alatt) a törökmogyorót, a zab- vagy rozspelyhemet is egy másik tepsiben elterítve pár percig pirítom.

Kihűlés után, a mogyoróról ledörzsölöm a barna héját.

A fügés keveréket, a törökmogyoróval, a kakaóporral (vagy karob porral), és a zab- vagy rozspehellyel együtt csomómentesre turmixolom, keverem.

Enyhén nedves kézzel kókuszgolyó méretű golyókat formázom. Ha tovább akarom fokozni megforgathatom darált/apróra vágott dióban, mandulában, kókuszreszelékben, kakaó vagy karobporban, de önmagában is tökéletes.

Hűtőben, dobozban tárolva körülbelül egy hétig fogyasztható.