Itt az ősz, és még várnak ránk napos, meleg pillanatok! Az őszi túrákhoz, és csak úgy az őszi hangulat fokozásához most egy finom sütőtökös muffin recepttel készültünk. Tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal!
Lágy, omlós édesség, mely egészséges és tápláló. Nincs benne sem fehér liszt, se finomított cukor, sem tej!
Próbáld ki te is az apró sárga csodát!
Hozzávalók:
- 400 gramm sütőtök (megsütve)
- 250 gramm zab- vagy zabpehely liszt (lehet vegyesen rizsliszttel is)
- 12 g sütőpor
- 2 tojás
- 1 dl olívaolaj
- ízlés szerint 4-5 evőkanál juhar– vagy agavészirup
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- fél- 1 kk őrölt gyömbér
Ízlés szerint még adhatunk hozzá vaníliát, szerecsendiót, szegfűszeget, dúsíthatjuk kedvenc diófélénkkel és mazsolával.
Elkészítése:
- A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd 220 C fokos sütőben megsütjük.
- Leválasztjuk a héjától a húsos részét, majd villával pürésítjük, hagyjuk kihűlni.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a sót.
- A sütőtökös pürét robotgéppel alaposan összekeverjük a tojásokkal, a lisztes keverékkel és a sziruppal.
- Ha szeretnénk a végén tehetünk hozzá valamilyen diófélét és/vagy mazsolát.
- A masszát sütőpapírral bélelt muffin formába adagoljuk és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük őket.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂