A quinoa egy nagyszerű alternatív köret, amiből számos egytál étel is készíthető. Mutatjuk a legújabb kedvencünket!
Hozzávalók:
- 15 dkg quinoa
- 10 dkg feta sajt
- 1 db uborka
- 2-3 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1-2 tk mustár
- 1,5 tk só
- bors
- petrezselyem, vagy bazsalikom levél
Így készítsd el:
- A quinoát egy szűrőben alaposan mosd át. Tedd fel főni annyi vízzel,ami egy ujjnyira ellepi, majd adj hozzá 1- 1,5 tk sót és borsot ízlés szerint
- Főzd addig, amíg a leve elfő, nagyjából 10-15 percig.
- Amíg fő a quinoa, addig a lilahagymát, a fetát, a megmosott paradicsomot, az uborkát, a paprikát vágd fel apróra.
- Az olívaolajat, a citromlevet és a mustárt alaposan keverd össze, adj hozzá egy kis sót, borsot.
- A quinoát hagyd hűlni pár percig, majd add hozzá a felvágott hozzávalókat, öntsd rá a mustáros öntetet, keverd össze a salátát!
- A tetejére tehetsz bazsalikom leveleket, de apróra vágott petrezselymet is szórhatsz bele.
Ízlésesen tálalhatod húsok, halak mellé, de önmagában is fogyaszthatod.
Jó étvágyat! 🙂