Quinoa saláta – mennyei fogás a hétköznapokban

A quinoa egy nagyszerű alternatív köret, amiből számos egytál étel is készíthető. Mutatjuk a legújabb kedvencünket!

Hozzávalók:

  • 15 dkg quinoa
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 db uborka
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1-2 tk mustár
  • 1,5 tk
  • bors
  • petrezselyem, vagy bazsalikom levél

Így készítsd el:

  1. A quinoát egy szűrőben alaposan mosd át. Tedd fel főni annyi vízzel,ami egy ujjnyira ellepi, majd adj hozzá 1- 1,5 tk sót és borsot ízlés szerint
  2. Főzd addig, amíg a leve elfő, nagyjából 10-15 percig.
  3. Amíg fő a quinoa, addig a lilahagymát, a fetát, a megmosott paradicsomot, az uborkát, a paprikát vágd fel apróra.
  4. Az olívaolajat, a citromlevet és a mustárt alaposan keverd össze, adj hozzá egy kis sót, borsot.
  5. A quinoát hagyd hűlni pár percig, majd add hozzá a felvágott hozzávalókat, öntsd rá a mustáros öntetet, keverd össze a salátát!
  6. A tetejére tehetsz bazsalikom leveleket, de apróra vágott petrezselymet is szórhatsz bele.

Ízlésesen tálalhatod húsok, halak mellé, de önmagában is fogyaszthatod.

 

 Jó étvágyat! 🙂