Kókuszlisztes fánk

Szinte mindenki imádja az édes, különféle töltelékekkel, mázzal variálható, de persze önmagában is mennyei fánkokat! Nekünk a család rajong érte. No de nem lehet mindig a hagyományos vonalat követni, mert bizony hamar nagyobb ruhaméretre kéne váltani. És az egészségügyi vonzatáról még nem is beszéltünk.

Pár éve angol barátunk mutatott egy szuper receptet, ami egészséges és finom is. Szívesen készítem el, hisz mindenki jól jár.

Igazából a forma teljesen variálható, ha nincs fánkformánk otthon (ez nem a klasszikus, bő olajban süthető fánk), akkor muffinforma is megteszi! A máz pedig rajtunk múlik. Ha cukormenteset szeretnénk, akkor egy „sima” diabetikus / cukormentes vagy steviás étcsokoládét olvasszunk meg és ezzel vonjuk be a kész fánkot.

Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (6 db fánkhoz):

A mázhoz:

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy erős turmixgépbe tegyük bele a datolyát, a növényi italt, a magvajat, a vaníliát és addig turmixoljuk, pürésítsük, amíg krémesre, homogénre nem sikerül.
  3. Ezután adjuk hozzá a maradék hozzávalókat (liszt, tápióka, sütőpor, só) és alaposan turmixoljuk össze.
  4. Kenjünk ki pici kókuszolajjal (vagy olajspray-vel) egy fánkformát. Egy hűtőzacskó segítségével (aminek az egyik sarkát levágjuk) egyenletesen osszuk szét a masszát a formában. – tehetjük egyből muffin formákba is természetesen.
  5. Kb 20-25 percig süssük 180°C-on.
  6. Hagyjuk hűlni picit, közben készítsük el a mázt. Olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kókuszolajjal és öntsük le a fánkokat. Még az olvadt csokoládéba szórjunk szeletelt mandulát, aprított diót, kókuszt – ki mit szeret.

Ezt mindenki örömmel fogja fogyasztani, és közben figyelünk is szeretteink egészéségére!

 

Jó étvágyat!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!