Jeges tea készítése házilag – a legjobb recept nyárra

Jeges tea készítése házilag - a legjobb recept erre a nyárra!

Beköszöntött a jó idő, egyre forróbbak a napok, tikkasztóbb a meleg? Az egészséges étkezés eleme, hogy elegendő folyadékot is fogyasztunk. Elsősorban tiszta vizet, emellett zöld, fehér vagy valamilyen gyógyhatással bíró teát, folyadékot is. A melegben pedig mi esne az egyik legjobban, mint egy nagy pohár jeges tea? Na de nem ám a bolti, hanem amit mi magunk készítünk! Ezerféle ízt létre tudunk hozni, tényleg csak a képzelet szab határt. Ehhez pedig az alap hozzávaló valamilyen finom tea.

Megmutatjuk, hogy mi az a jeges tea recept, amit egyéni ízlésnek megfelelően lehet variálni, és ez által egészséges italt tudunk létrehozni.

Jeges tea készítése

A jeges tea vagy ice tea nem egy bonyolult dolog, mégis lehet igazán mesterien készíteni, ahol csodálatos ízek gazdagítják a jéghideg frissítőnket. Ha pedig azt szeretnénk, hogy nyári szomjoltónk ne tartalmazzon ízfokozókat, mesterséges színezékeket, aromákat, cukrot, akkor természetesen készüljön a jeges tea házilag. Ehhez csupán válasszunk egy igazán jó tea alapot (pl.: hibiszkuszvirág, moringa, citromfű, zöld tea, stb)!

A mi nagy kedvencünk alapanyag szempontjából a hibiszkuszvirág tea. Káprázatos szépsége mellett a hibiszkusz virág bámulatos hatással is bír szervezetünkre. Sokféle egészségügyi gondra gyógyír lehet, vagy épp megelőzi azok kialakulását. Erősíti az immunrendszerünket, gyulladáscsökkentő és antibakteriális, szabályozza a vérnyomást, támogatja a májunkat, enyhíti a menstruációs panaszokat (görcsök, hangulatingadozás, rossz kedélyállapot, stb), csak hogy párat említsünk.

  1. Először is készítsünk egy nagy adag teát. Hagyjuk kihűlni.
  2. Vegyünk elő egy nagy kancsót/üveget
  3. A kancsóba mehet a jégkocka, friss gyümölcsök kockára, szeletekre vágva (pl. málnát, epret, narancsot, citromot, stb.; vagy épp menta leveleket). A különlegesebb, fűszeresebb ízvilágot kedvelőknek a gyömbéres, szegfűszeges, fahéjas ízvilág is tökéletes választás lehet!
  4. Öntsük át az üvegbe, hagyjuk egy ideig ázni, majd szűrjük le!
  5. Ha már nem meleg, hűtőben tároljuk tálalásig!
  6. Extra jégkockákkal és mentával, citromkarikákkal díszítve kínáljuk!

Természetesen száz és százféle receptet alkothatunk. A kedvenc gyümölcseinkkel mindig feldobhatjuk, jöhet a zamatos barack, vagy egy kis lédús mangó, a bogyós gyümölcsök pedig mindig remek választásnak bizonyulnak. De készíthetünk tápióka gyönggyel bubble teát is, vagy házi bodza szörppel/ sziruppal is gazdagíthatjuk!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!