Cukormentes áfonyás muffin

Pillekönnyű, gyümölcsös, omlós, édes ééééés alakbarát! Ezzel a muffinnal pillanatok alatt el tudtok készülni, nem igényel semmilyen előzetes, komoly konyhai tapasztalatot. Cukormentes, mégis édes finomság!

Hozzávalók:

  • 13 dkg rizsliszt
  • 1 tojás
  • 10-12 dkg xilit vagy eritrit
  • fél csomag sütőpor (vagy egy fél teáskanál szódabikarbóna)
  • 1 dl tej
  • fél dl olaj: olívaolaj, kókusz, de a hagyományos napraforgó is használható
  • 1 marék áfonya/apróra kockázott eper (kb 10 dkg)
  • ízlés szerint: 5 dkg (cukormentes, magas kakaótartalmú csokoládé), különleges ízek kedvelőinek fél-1 marék kakaóbab töret

Elkészítése:

A tojást az eritrittel fehéredésig alaposan kikeverem. Ehhez keverem a sütőporral elkevert lisztet.

Ezután adom hozzá az olajat, a tejet.

Alaposan összekeverem. (A gyümölcsöt a formákba helyezést követően adom hozzá, ha csokoládét vagy kakaóbab töretet szeretnék, akkor azt még az előtt keverem a masszába.)

Muffinformákba (szilikonos, vagy papírral bélelt fém, stb) adagolom a masszát. Az áfonyát/ epret pedig picit meg lehet forgatni lisztben, majd rá-, beleszórom a muffinokba.

Alsó-felső sütéssel, 160 °C-on, kb. 20 perc alatt megsütöm.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!