Pillekönnyű, gyümölcsös, omlós, édes ééééés alakbarát! Ezzel a muffinnal pillanatok alatt el tudtok készülni, nem igényel semmilyen előzetes, komoly konyhai tapasztalatot. Cukormentes, mégis édes finomság!
Hozzávalók:
- 13 dkg rizsliszt
- 1 tojás
- 10-12 dkg xilit vagy eritrit
- fél csomag sütőpor (vagy egy fél teáskanál szódabikarbóna)
- 1 dl tej
- fél dl olaj: olívaolaj, kókusz, de a hagyományos napraforgó is használható
- 1 marék áfonya/apróra kockázott eper (kb 10 dkg)
- ízlés szerint: 5 dkg (cukormentes, magas kakaótartalmú csokoládé), különleges ízek kedvelőinek fél-1 marék kakaóbab töret
Elkészítése:
A tojást az eritrittel fehéredésig alaposan kikeverem. Ehhez keverem a sütőporral elkevert lisztet.
Ezután adom hozzá az olajat, a tejet.
Alaposan összekeverem. (A gyümölcsöt a formákba helyezést követően adom hozzá, ha csokoládét vagy kakaóbab töretet szeretnék, akkor azt még az előtt keverem a masszába.)
Muffinformákba (szilikonos, vagy papírral bélelt fém, stb) adagolom a masszát. Az áfonyát/ epret pedig picit meg lehet forgatni lisztben, majd rá-, beleszórom a muffinokba.
Alsó-felső sütéssel, 160 °C-on, kb. 20 perc alatt megsütöm.