TOJÁS-, TEJ-, CUKORMENTES, VEGÁN CSODA
Könnyű, tápláló édességre vágyunk , ami hamar elkészül, mégis alakbarát, tej-, cukor-, tojásmentes és mindezek mellett még a család apraja-nagyját is el tudjuk kápráztatni vele? Még szép! Klasszikus csemege újragondolva.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt (lehet barna is)
- 8 dkg köles liszt
- 1 dkg útifűmaghéj darálva, vagy őrlemény
- 2 dkg útifűmaghéj
- 8 dkg tápióka liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek eritrit vagy más édesítő
- 3,2 dl víz
- 1 ek citromlé
Töltelék:
- 20-25 dkg darált mák
- ízlés szerinti édesítő
- rizstejszín
- 15 dkg meggy
- + (kókusz)olaj a kenéshez
Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban. Ezután adjuk hozzá a vizet és a citromlevet, dolgozzuk el alaposan.
A tésztát pihentethetjük picit (nem szükséges hűtőben, csak hűvös helyen), majd vegyük két részre és nyújtsuk ki az egyiket. Tegyük sütőpapíros tepsibe. A mákot, a meggyet, az édesítőt keverjük ki annyi rizstejszínnel, hogy sűrű és krémes állagú legyen. Kanalazzuk a tésztára, oszlassuk el egyenletesen. Nyújtsuk ki a másik tésztát is, fedjük be a mákos réteget. Enyhén kenjük meg kókusz- vagy más olajjal, picit szúrkáljuk meg. 180 °C-on, kb 30-40 perc alatt megsül.