Köleskolbász – vegán, egészséges, mennyei

A bolti felvágottak televannak ízfokozókkal, tartósítószerekkel, és egyéb adalékanyagokkal. Ezen kívül pedig nem is mindannyian fogyasztunk húst.

Szeretnénk egy finom kívül roppanós, belül puha és finom kolbászt reggelizni, ebédelni, ami cserébe még egészséges is? Mutatunk egy egészséges receptet. A köles és a fűszerek találkozása egy hihetetlenül különleges, húsmentes finomságot eredményez.

 

Hozzávalók:

Elkészítése:

A kölest leöblítem, megmosom, és sós vízben puhára főzöm. Még melegen fűszerezem és hozzáöntöm az olajat.

Ha már csak langyos, akkor enyhén nedves kézzel kis kolbászokat formálok, majd kiolajozott serpenyőben megpirítom minden oldalát.

Friss zöld salátával, uborkával, paradicsommal, rizzsel vagy krumplipürével, esetleg mustárral, ketchuppal kínálom.