Péntek esti könnyed – fetakrémes mártogatós

Végre itt a hétvége, és még egy utolsó enyhem napsütéses, melegebb hétvégét ígér az időjárás. Még lehet picit kirándulni, vagy akár a teraszra, a kertbe kiülni a családdal, barátokkal.

Ilyenkor jól esik valami ízletes, enyhén fűszeres, pikáns grill étel. Ehhez kínálhatunk különféle mártogatósokat.

Amit most mutatunk fetakrémet, azt bárki könnyedén elkészítheti, csak egy robotgép és néhány hozzávaló, na meg körülbelül 5 perc szükséges hozzá.

Hozzávalók:

  • 250 gramm jó minőségű feta
  • 190-200 g görög joghurt
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál chilipehely (vagy más paprikapehely, ha nem szeretjük a csípőset)
  • 2 teáskanál friss menta, felaprítva
  • 2 teáskanál friss petrezselyem, felaprítva
  • 2-3 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1-2 evőkanál pisztácia, picit megtörve
  • mártogatónak: pirított pita szeletek, vagy pirítós; zöldséghasábok

Elkészítése:

  1. A robotgépbe öntöm a fetát, a görögjoghurtot, a citrom héját. Alaposan összedolgozom, és amíg jár a gép, hozzáadom apránként az olívaolajat, amíg a feta lágy, krémes, szinte “habos” nem lesz.
  2. Kitálalom egy tálra a fetakrémet, egy kanál segítségével kis mélyedést készítek a közepébe. Meglocsolom kevés olívaolajjal (ízlés szerint), megszórom chilipehellyel, mentával, petrezselyemmel, a megpirított fenyőmaggal, pisztáciával.
  3. Pirított pitával vagy kenyérszeletekkel és friss zöldséghasábokkal, aszalt paradicsommal kínálom.

Lehetőleg még aznap fogyasszuk el!

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!