Kókuszos, kesus, vegán tiramisu

Tejtermékekre érzékenyek, vegánok, vegetáriánusok, diétázók mind-mind tudják ezt fogyasztani. Bombasztikus finomság, könnyedén!

Hozzávalók:

  • 20 dkg kesudió
  • 20 dkg eritrit
  • 2 evőkanál vaníliaaroma vagy 1-2 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 dl növényi tej (mandula vagy kesu pl)
  • 3 nagy konzerv sűrű kókusztejszín (vagy 4 kisdobozos)
  • 15-16 db teljes kiőrlésű babapiskóta
  • 3 dl espresso (erős feketekávé)
  • magas kakaótartalmú, lehetőleg zsírszegény kakaópor

Elkészítése:

A kesudiót körülbelül kétszeres mennyiségű vízbe áztatom 2 óráig. Így biztosan megpuhul.

Ezután lecsepegtetem és összeturmixolom a cukorhelyettesítővel, vaníliával, a növényi tejjel és 4-5 evőkanál kávéval.

A behűtött kókusztejet/tejszínt (használat előtt akár mélyhűtőben is hagyhatjuk kb 20 percre). A sűrű tejszínes részt lekanalazom és habbá verem (a megmaradt kókuszvizet félre lehet tenni, és később más receptekhez, turmixokhoz használni); majd óvatosan összeforgatom a kesudiós krémmel.

A babapiskótát 1-2 másodpercig a kávéban áztatom és utána a poharak aljára adagolom. Ezután kanalazok rá néhány kanál krémet, megszórom kakaóporral.

Amíg a kis poharunk meg nem telik, ezeket a lépéseket ismételgetem: babapiskóta, krém, kakaópor.

Legalább pár órát hűtőben pihentetem, így a kávé és a többi aroma, íz összeérik.

Ezt a desszertet a növényi táplálkozásra oly sokszor rácsodálkozók is imádni fogják! 🙂

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!