Talán a jó idő, talán más, de egyszerűen sorra alkotjuk a finomabbnál finomabb süteményeket, desszerteket!
Ma is egy gyors és mennyei különlegességgel készültünk Nektek!
Hozzávalók:
- 12 dkg apróra tört, cukormentes keksz
- 20 dkg magas kakaótartalmú, cukormentes étcsokoládé
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg dió (apróra törve)
- 10 dkg kókuszolaj
- 10 dkg juharszirup
Elkészítése:
Egy kis fém lábasban vagy tálban, vízgőz fölött az étcsokoládénkat a kókuszolajjal és a juharsziruppal elkezdem összeolvasztani, és szépen homogénné keverem.
Ezután apránként hozzáadagolom a maradék hozzávalót és az egészet egy kisebb tepsibe vagy szilikon formába öntöm (a tepsit jó minőségű sütőpapírral kibélelhetem). A hűtőbe teszem a masszámat, és legalább pár órát, ha lehet, egy éjszakát pihentetem, hagyom megdermedni.
Ezután kiveszem a formából és egyenlő méretű kis szeletekre, kockákra vagy háromszögekre vágom.
Aki szeretné ennek szépségét fokozni, olvadt csokoládéval is megcsurgathatja.
Az aszalt gyümölcsöt lehet vegyesen is használni: gyömbér, vörösáfonya, aranymazsola, stb.
Dió helyett pedig mandula is tökéletesen megállja a helyét!