Zöldségfasírt – könnyű, egészséges vacsora gyorsan

Megosztottunk már korábban egy vöröslencse fasírtot, ami ha épp húsmentes napokat akarunk tartani, tökéletes választás. Ezen a gondolaton haladtunk tovább, és eszünkbe jutott egy másik zöldségfasírt, amit szeretünk elkészíteni. Mégpedig a cukkini és répa kombinációját.

Magyar és külföldi gasztro oldalak is szeretik ezt párost. Különféle variációkat találhatunk, talán már meg is van az aktuális kedvenc.

Azonban, ha még csak most ismerkedünk vele, akkor mutatjuk, mi hogyan szeretjük elkészíteni.

Hozzávalók:

  • kb 1 nagy cukkini megmosva, hámozva, és lereszelve
  • 2 db sárgarépa megmosva, reszelve
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek zabpehely liszt
  • 1 kis darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1-2 ek szárított medvehagyma
  • és bors ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A cukkinit alaposan megmosom, nagylyukú reszelőn lereszelem. Negyedóráig állni hagyom, majd kinyomkodom belőle a felesleges nedvességet.

Ezután hozzákeverem a lereszelt sárgarépát, a tojásokat, az apróra vágott vöröhagymát, a zúzott fokhagymát vagy a szárított medvehagymát, a zabpelyhet, a zabpehely lisztet, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot. Sózom, borsozom. majd alaposan összedolgozom.

A kész masszából lapos kis fasírtokat készítek és kevés olajban kisütöm.

Olajmentesen is el tudom készíteni: A fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 °C-on megsütöm. Félidőben egyszer megfordítom a fasírtokat.

 

Zöldfűszeres joghurttal vagy tejföllel kínálom. Önmagában is megállja a helyét, de tálalhatom vegyes tálon is.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!