Omlós zabpelyhes – almás keksz

Ínycsikalndozó zabpelyhes-almás keksz. Próbáld ki te is!

Ha már az újévi fogadalmak dömpingjében találtuk magunkat és mi magunk is életmódváltásra adtuk a fejünket, akkor kereshetünk olyan megoldásokat a sütés-főzés során, mely igenis egészségesebbek, tartalmasabbak. Egy jól megválasztott, egészséges diéta, étrend is igenis tele van ízletes, finom ételekkel, süteményekkel, csupán az összetevőikben különböznek a hagyományos társaiktól.

Ez az omlós zabpelyhes-almás keksz remek választás tízóraira vagy uzsonnára. A külseje ropogós, belül pedig puha és omlós. Rostban, vitaminokban gazdag, tápláló.

A zabpehellyel készült sütemények, kekszek nagy előnye, hogy könnyedén elkészíthetők, akár gyerekekkel együtt is; illetve sokáig frissek maradnak.

Hozzávalók

  • 200 g zabpehely
  • 100 g zabpehely liszt
  • 3 db közepes nagyságú, lédús alma
  • 2,5 dl növényi ital vagy tej
  • 1 db M-es (közepes nagyságú) tojás
  • 1 evőkanál agavé szirup vagy méz
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor

Elkészítés

A sütőt 200°C fokra előmelegítem.

Egy nagy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, a zabpehelylisztet és a sütőport. Egy másik tálban pedig a nedveseket keverem össze, azaz a tojást a tejjel, majd hozzáadom az agavé szirupot vagy mézet.

Ezután a megmosott, meghámozott, kicsumázott almákat finomra reszelem és a nedves keverékhez forgatom. Ehhez folyamatos kevergetés mellett adagolom a zabpelyhes lisztet.

Az így kapott masszából diónyi adagokat kanalazok egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól viszonylag távol, mert a kekszek sütés közben nőni fognak.

Picit ellapogatom őket, és a sütőbe teszem kb 5-10 percre. (Figyelem, hogy a külsejük ropogósra piruljon, de maga a keksz ne száradjon ki). Fémdobozban tárolva sokáig frissek maradnak.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!